Trænger du til et skub.........

...meld dig til et kørekursus

Foråret anes forude. På de sociale medier og i klubberne, går snakken lystigt omkring opstart af motorcykel sæsonen - og ikke mindst, hvor turene skal gå hen ..........


Computere og rejsebrochurer studeres grundigt. Hvilken vej? Hvad skal ses? Hvem skal med?. Mulighederne er uendelige. Inspiration søges, venner spørges, facebook kontrolleres for om noget er blevet forbigået, og farverige drømme fodres kraftigt. Er du klar til at tage afsted? Er dine motorcykel muskler fit og klar for sæsonen?


Rigtig mange vil have god gavn af at få vinterens "rustne motorcykel muskler" støvet af og smurt, inden de mange kilometer veje skal erobres og de fjerne mål besøges. For at pleje og servicere de dele af køreevnerne, som over vinteren er blevet misvedligeholdt, er det nu du skal overveje kørekursus!

   Meld dig til et opfriskningskursus, hvor du får trænet og motioneret dine evner som motorcykelchauffør. Uanset hvor god du var sidst på sæsonen inden jul, kan dine færdigheder på motorcyklen nemt være dækket af et tykt lag julesul og nytårsfortsætter. Tynget af en nytårsbrandert, har du måske glemt dine forsætter?

   Kunsten at køre motorcykel læres og vedligeholdes ikke ved at sidde ved computeren og se fancy videoer på nettet, hvor eminentet kører suser gennem kegler, så tætte at alt ser ud til at være optaget i slow motion, og afspillet i høj mode Du kan ej heller køre til et autoriseret serviceværksted og bede om smøremidler til de stive muskler. 

   Kunsten af køre din motorcykel sikkert fra A til B, læres kun ét sted, nemlig når du sidder i sædet på din motorcykel, og øver dig. Meget gerne under kyndig vejledning og på et afspærret område. At "lege" med motorcyklen på et lukket område, er rigtig go træning.

   Kørekurser tilbydes over det meste af landet. MCTC landsforeningen for motorcyklister, Danmarks største forening for os der kører motorcykel, udbyder kurser over hele landet. Faktisk er foreningen den billigste udbyder. Lokalt i området, Varde, Esbjerg, RIbe og Grindsted med opland, tilbyder jeg kurser i MCTC-regi.

Du kan se og læs mere om kurserne på Facebook under MCTC Manøvrekurser.

Du kan også se og læse om kurserne på MCTC's hjemmeside


Kurserne er manøvrekurser, og al kørsel foregår ved moderat tempo. Øvelserne er opdelt i adskilte sektioner..

Der indledes med kort forklaring på korrekt siddestilling, indstilling af greb m.m. på motorcyklen.

Der øves kørsel i større og mindre cirkler. Standsning, igangsætning, u-vending og slalomkørsel med varierende hastigheder.

Bremseøvelser ved forskellige hastigheder, med forhjul – og baghjul alene, samt med begge bremser samtidig.
Kontrastyring er også en del af kurset.


Kurserne varer 2 timer.

Øvelsernes sværhedsgrad tilpasses den enkelte elev.

Individuel vejledning under øvelserne.

Maksimum 8 kursister pr. hold.

Prisen for et kursus er: MCTC-medlemmer kr. 250. Andre/ikke-medlemmer af MCTC kr. 450, hvor der i kursusprisen er inkluderet et års medlemskab af MCTC.

Tilmelding til 2023 3090 eller via mail til: r1200gs@live.dk.

Kurserne jeg afholder er godkendte af - og arrangeres i samarbejde med MCTC landsforeningen for motorcyklister.

   Tilbage i 2013 gennemførste jeg et MCTC-instruktør uddannelses forløb. Siden har jeg afholdt mange kurser overalt i Danmark (undtagen Bornholm :-) ). Alle kurser er - og har været - såkaldte "banke-vinterrust-af-kurser". Altså en form for nu-begynder-sæsonen-opstarts-træning.


Der ikke noget fancy over mine kurser. Efter en gennemgang af hvordan man sidder på sin motorcykel, herunder også hvordan de ideelle indstillinger er for greb, pedal og signalanlæg er, følges op med grundlæggende køre øvelser, såsom slalom, u-vendinger, cirkler og kurset sluttes af med bremseøvelser og kontrastyring (hvis tiden tillader).

Ganske kort om mig, vil jeg fortælle jeg har kørt motorcykel i mange år. De sidste mange år har jeg ikke stillet motorcyken til vinteropbevaring. I stedet kører jeg hele året, uanset vejret. Jeg har købt en vintermotorcykel. Som også bliver brugt til det 'sjove', læs: kørsel på ikke-asfalterede veje, i skov, på mark- og grusveje.

   Men der er mange som kun kører når det er sommer, eller ihvertfald nogenlunde vejr. Uanset hvor mange kilometer man kører i en sæson, kan alle have behov for hjælp til lige af komme igang efter vinterstoppet.

   Måske især de som ikke kører flere tusinde kilometer i sæsonen. Men alle har udbytte af at få et par timers kørsel under trygge forhold. Uden anden trafik - og med kyndig personlig vejliedning. Hvor det ikke "straks koster kassen" hvis der sker noget uheldigt, men hvor der er tid til at lege med det kære tohjulede køretøj.

   Mange bliver overraskede over, hvad sådan en motorcykel faktisk kan give sin ejer af mægtig gode oplevelser. På kurset erkender de fleste, at motorcyklen kan meget, meget mere end man tror. Faktisk er langt de fleste motorcykler meget bedre til at "køre motorcykel end ejerne" *s*

Faktisk vil jeg så så langt, at jeg vil påstå mine kurser er et tilbud om at komme ud og "lege" med sin egen motorcykel, og derved at blive en meget bedre motorcyklist, fordi man under kurset, medens man "leger", opdager hvor meget motorcyklen kan gøre for sin chauffør, og hvad chaufføren kan gøre for at blive endnu bedre til at være ...... netop motorcykelchauffør! For nogen handler det om "at blive dus med sin motorcykel". På min kurser har jeg haft en del som decideret var "lidt bange for motorcyklen", og som efter kurset opdagede at det er der absolut ingen grund til.

   At der er meget "leg" under kurset, bekræftes af de mange smil der hele tiden dukker op bag visiret.


Ovenstående ændrer ikke på, at formålet med kurset er at genopfriske og opøve dine færdigheder, så du føler dig sikker på din kørsel i trafikken og derved højner sikkerheden for dig selv og de andre trafikanter.

Kører du med passager, er du meget velkommen til at invitere din passager med på kurset. Selvfølgelig koster det ikke ekstra, hverken for dig eller din passager. Din passager må meget gerne være med under alle øvelser. Har du din passager med gennem øvelserne, som er de samme for alle, bliver du mere fortrolig med at håndtere din motorcykel med den ekstra vægt det giver. Samt, din passager bliver fortrolig med de manøvrer du foretager dig, og reagerer ikke uhensigsmæssigt.

Hvis I er en gruppe på min. 6 - 8 personer, for eksempel en klub eller kørevenner, kan jeg lave kursus "kun for jer" og gerne i nærheden af hvor I bor!

Kørekurser kan fint afvikles overalt i Danmark! Jeg har for eksempel lavet  kurser i Kolding, Vordingborg, Næstved, Roskilde og Viborg m.m.fl.
   Jeg opretter kurser på opfordring. Uanset hvor du bor i landet, skal der kun et opkald på telefon eller mail til, så er vi igang. Vi aftaler dato og jeg finder et egnet sted, gerne i samarbejde med dig. Du "spreder budskabet" i dit nærområde, din klub, hos dine kørevenner. Det er så nemt.


Kontakt mig og lad os sammen oprette et kursus i dit nærområde. Alle henvendelser  besvares - normalt meget hurtigt *s*
Skriv til mig på mail:  r1200gs @live.dk eller kontakt mig via mobil på 2023 3090.


Du kan læse reportager fra tidligere kurser her: Dans med din motorcykel

og her: For døve ører
og her: Som instruktør.........


Ses vi?


Ja, det håber jeg ........! 
Kontakt mig  -  jo før jo hurtigere sker der noget!