Min

Yamaha XT 600 E

første tur i regn med mudder under dækkene

Lad mig slå fast nu med det samme: Jeg tror min Gamle Slæde, min gule BMW R1200GS har fået en rigtig god og spændende LilleBror, som vist godt kan gå hen og blive en reel konkurrent til mange ture. Også til de lidt længere! Yamaha XT 600E er et skønt bekendtskab.


Dagens tur startede ud i fint vejr. Jeg havde været i skoven og fælde træer hele formiddagen, og da vejret fortsat var rigtig fint, kunne jeg nemt overtale mig selv til at køre en tur på den Blå, aka min Yamaha XT 600 E, i stedet for at køre ud og fælde flere træer! Som tænkt medens jeg sad og gumlede min frokost, så gjort.

   Inden nåede et smilende postbud at ringe på døren, for at aflevere en lille pakke, da jeg lukkede op. Pakken var tapet godt til. Den var tung, og den kom fra udlandet!

   Afsender var Radan Svêtnica fra Czech Republic..... juhuuuuuuuu Ventetiden var overstået, men monteringen måtte vente. DMI-profeterne havde forudset regn i SydVestjylland, så jeg ville afsted, inden det begyndte. Måske jeg også kunne nå hjem inden dråberne faldt ud af himlen? Det måtte tiden vise! Jeg vidste hvad der var i pakken; nye fodhvilere!


Afsted i roligt tempo ad noget asfalt, som efter en 5-6 km førte mig til den første sektion markvej. Øh, jeg glemte vist at fortælle at dækkene ikke er skiftet endnu. Der sidder et par Metzler Sahara Endouro 3 på eger fælgene. De er nærmest at betegne som slickdæk i det vejr og de veje, spor, jeg udsatte den Blå for i dag. Uanset dækkene, det skulle prøves.


Ud ad et spor jeg kender. En markvej med græs rabatter til begge side og midt mellem de to spor. Den første del af vejen var pænt kørt op af traktordæk. Der var ikke meget bid i dækkene, men jeg kunne forcere midterrabatten, idet sporene ikke var dybe, blot en del opkørte. Regnen var endnu ikke faldet ud af himlen, men sporet var vådt efter den regn der faldt i bår og i nat. Huller med vand og vådt græs og jord med mos, jow jow, det gik fint. Senere kom nogle lidt bedre funderede grusveje, men jeg skiftede mellem næsten alt, mark- og skovveje, brakmarker med stubbe fra majs og korn og enkelte græsslet, som skal høstes om et par måneder.


Den blå klarede alt rigtig fint. Den har et skønt bundtræk. Klarer rigtig meget i næsten tomgang. Er super nem at kontrollere på gassen, når jeg bare lige får lært at sådan en encylindret altså har noget motorbremse, når man tager gassen af. Havde masser af udskridninger, både forsætlig provokeret og en del af de pludsligt opståede overraskende, når farten var rigelig høj til det enormt glatte underlag.


Den cykel bliver jeg rigtig glad for. Det er jeg sikker på, og som jeg noterede aller øverst, så får den Gamle Slæde vist en konkurrent, hvis der er dømt tur, hvor der kan være "risiko" for svinkeærinder ud ad de ikke-asfalterede veje og spor. Nøj hvor jeg glæder mig til næste tur.


En del af ruten gik ud over Tipperne, hvor jeg standsede for at kontrollere om årets rørhøst var lagt i bundter. Det kan jeg konstatere, det er de.

Selv om jeg er rigtig godt tilfreds med cyklen som den er, har jeg en del ønsker om ændringer.

   Som allerede nævnt, har jeg indkøbt nye fodhvilere. På "Motorcykeleventyr.dk" Facebook havde jeg set en tråd, hvor der var omtale af fodhvilere i rustfrit stål, fabrikeret af en tjekke. Jeg var nysgerrig, og min interesse blev ikke mindre, da jeg hørt at prisen var ca. en tredje del af den pris et sæt fra en kendt fabrikan koster.

   Altså sendte jeg en mail på engelsk til en Radan i Tjekkiet. Svaret kom næsten med det samme. Han havde mulighed for at lave et sæt førstkommende lørdag. De kostede 78 Euro inklusiv forsendelse - og jeg skulle betale via PayPal. Fint, jeg konfirmerede ordren: Et sæt til en Yamaha XT600E, og ca en uge efter (altså i dag) kom de leveret med posten. De ser således ud.........

Se dem tror jeg nok jeg kan stå fast på! De ser rigtig gode ud. Mine forventninger er spændt til bristepunktet.


En af de ting jeg ikke lige havde tænkt på da jeg købte den Blå var, at den ved ejerskifte skulle synes! Derfor måtte jeg en tur til Varde. Nedenfor et foto fra turen til syn. Synsmanden hos Applus i Varde skulle prøve cyklen for at kontrollere bremserne, efter han havde forvisset sig om at stelnummer, lys, horn og lign. fungerede som de skulle. Synet tog ikke lang tid, og så var den pot ude, som man siger. Der var intet at komme efter.


På vej hjem fra synshallen, måtte jeg lige lave en lille omvej forbi en markvej. Det blev kun en ganske kort tur, men cyklen fungerede fint, og jeg kunne glæde mig over mit køb.

Tilbage til dagens tur.

   Regnskyerne kom og overtog himlen. Der blev lukket op for sluserne, men pyt tænkte jeg. Turen gik rigtig godt. Jeg var dejlig varm klædt på. I mine tanker tænkte jeg med glæde på at jeg havde købt en millitær uniformsjakke, som ifølge sælger skulle være vind og vandtæt. Jeg havde regnbukser på, og støvlerne, mine næsten nye BMW Adventur støvler, havde netop fået en omgang rengøring og lidt spray mod regn og snavs. Hvad kunne nå mig ind til min hud, tænkte jeg glad. Intet, replicerede hjernen. Fortsæt. Altså blev dråberne visket af visiret med den lille "viskerblad" der sidder på mine Eska handsker, og jeg strøg gennem den ene vandpyt efter den næste. Hvad der ikke kom fra oven af vand, det sprøjtede fra fordækket.


Turen blev på ialt ca 90 km. Det regnede det meste af tiden, men jeg var ligeglad, lige indtil jeg kom hjem og tog min nye regn- og vindtætte jakke af. Jakken var våd indvendig, og min trøje var også våd! ÆV ÆV og ÆV. Så meget for reklame! Underligt. Jeg har ikke endnu haft en regnjakke der var tæt! Hvad gør jeg forkert?

   Mine strømper var tørre, mine bukser havde en smulle vådt ved højre knæ. Men det kan godt være det våde kom da jeg tog regnbuker og støvler af. Regnbukserne har været i brug hele vinteren, og jeg har ikke været våd tidligere. Så jeg tænker jeg har haft knæet mod regnbukserne, medens jeg baksede med at få dem af.

   Men jakken var våd indvendig. Både på brystet og på ærmerne! Altså må jeg til den igen. Jeg skal have fundet en jakke der er tæt. Jeg har en brynje på kroppen, som jeg er meget glad for. Nu skal jeg så ha fundet en jakke, som ikke behøver have noget beskyttelses udstyr. Men den skal være regn- og vindtæt.

   Hvis du har et godt forslag til at løse den opgave, er du meget velkommen til at kontakte mig. Skriv via Brevkassen.  Jeg glæder mig til at høre fra dig:


På to do listen er der nogle flere punkter. Nye dæk med knopper er bestilt. Gasrullen, gearpedalen og støddæmper skal justeres. Jeg skal have et rack til et par "slå-over-tasker". Styrtbøjler skal indkøbes ligesom der skal et gitter foran forlygten. Altsammen noget jeg glæder mig til at få ordnet, fordi jeg er helt sikker på, det er den cykel jeg har savnet og ledt efter *s*


Konklussion på min første rigtige tur off road (på slickdæk) på mit nye legetøj er: Den er jeg rigtig rigtig glad for *s*.   Vi skal nok blive gode venner, den Blå og mig.