Ny Gladius i arena'en

I det smukkeste forårs halvkolde martsvejr, kørte Jeanne sin sidste tur på Honda CBF'ern. Turen gik til Varde, hvor der i forvejen var truffet aftale med  Carstens MC om en prøvetur på en Suzuki Gladis SFv 650. Gennem nogen tid havde tunge overvejelser trukket mere og mere i retning af, at Hondaen skulle erstattes af en anden motorcykel. Hondaen er næsetung og ikke helt så manøvredygtig, som Jeanne gerne ville den skulle være.

   Efter nogen søgen og meget snak, fik Jeanne en aftale med Carsten hos Carstens MC i Varde. I rækkerne af brugte motorcykler inde i forretningen på Jeppe Skovgårdsvej, stod flere mere eller mindre velegnede maskiner. Men de blev alle valgt fra. De fleste fordi Jeanne ikke kunne nå jorden med begge fødder. Inden rundgangen blandt de mange smukke motorcykler var færig, kom det frem, at der netop var landet en Suzuki Gladius, som dog ikke var hverken vasket eller på anden måde klargjort til præsentation.

   Men, da det netop kunne være en ideel motorcykle for en kvinde, der "havde sat r.. for tidligt", og derfor manglede noget i benlængde, blev den trukket frem i lyset og præsenteret. Den så tiltalende ud. En prøvesidning kundgjorde at Jeanne sagtens kunne nå jorden med flad fod, endda på begge sider af motorcyklen samtidigt. Med andre ord, cyklen passede, ihvertfald  i højde.

   Da det ville være ok at prøve cyklen på asfalten uagtet den var beskidt og dækket på forhjulet var "firkanten", måtte Jeanne selv trække cyklen ud af værkstedet. Bl.a. for at få en idé om, hvordan den er at "trække rundt med", hvilket jo ikke  er uvæsentligt.

   I mellemtiden havde vejret sadlet om. I stedet for den flotte blå himmel med lette forårsskyer, var en dis, på vestjysk kaldet "havgus" trukket ind over landet fra vest, men det ændrede ikke på lysten til at prøvekøre.

Carstens lovprisning af cyklens egenskaber, som en letkørt og manøredygtig agil motorcykel, blev bekræftet på prøveturen. Ganske vist var fordækket noget firkantet, og gjorde cyklens styreegenskaber svækkede, og tildels lidt utilregnelige, men alle de andre fortrin cyklen havde i forhold til agilitet i sammenligning med Honda CBF'eren, fik julelysene tændt i Jeannes øjne. Herligt at se så hurtigt hun blev dus med cyklen.


Efter nogen snak frem og tilbage, blev Carsten trukket med udenfor. Jeannes Honda CBF'eren skulle indgå i en byttehandel. Altså skulle Carsten se hvad han skulle byde på. For en uindviet motorcykelhandler, så det meget nemt ud. Carsten kiggede på afstand med begge hænder i lommen. Gryntede lidt. Hostede og gik ind i den varme butik igen. Han havde set nok.

Inden vi kørte hjem fra Varde og prøveturen, havde Jeanne fået et tilbud fra Carsten på en byttepris. Nu skulle hun hjem og veje for og imod.


Hjemme gik Jeanne straks igang med at tærske internettet igennem for at finde ud af så meget som muligt om den for hende (og mig) ukendte model fra Suzuki. De fleste - og bedste informationer, fandt vi i Touring Nyt bladet fra 2009, hvor TN havde testet Gladius'en. Læsningen af den test, indtrykkene fra prøvekørslen sammen med såvel Carstens udtalelser, samt råd fra Palle, chefmekaniker hos Carstens MC, gav Jeanne mod på at investere i en Gladius.En af de ting jeg faldt for ved Gladius'en var motoren, som er en V2'er med 645 ccm med max effekt på 72 HK. 2 cylindre i et stort V, har altid tiltrukket mig, hvorfor jeg sagtens kunne rådgive om, at den cykel er et fornuftigt køb til en quinde, der mangler lidt højde i den ene ende!

Et par dage efter prøvekørslen, ringede Carsten til Jeanne og fortalte, at nu stod motorcyklen klar, indregistreret i hendes navn. Altså var det bare med at komme til Varde i en fart.

   Skrivebordsarbejdet, det kedelige, tog en del tid, for der er godt nok mange papirer der skal ordnes, inden en Hondai kan blive byttet ud med en Suzuki :-)


Solen skinnede omkap med smilet og glimtet i Jeannes øjne, da Carsten endelig kunne trække cyklen frem foran butikken, og gennemgå kontakter og al den anden teknik i cockpittet. En smilende og glad Jeanne kunne nu køre sin nye cykel hjem, og dermed kom der en Gladius i arenaen hos Cirkus Riber