Turen til Sydafrika

- der ikke blev kørt


Billederne fra Sydafrika er taget af de to venner, jeg skulle have fulgtes med rundt i det store land, Henrik og Søren.


Billedet ovenfor viser - som mange kan se - min dejlige BMW R1200GS, stående fastspændt i en stålramme, godt dækket med plastik, på et lager. Hvis man ser godt efter kan man også se andre motorcykler, i lignende "forklædninger".

   Hvad man ikke umiddelbart kan se er, at lageret ligger på en adresse på havnen i Durban i Sydafrika. Men det er sådan det er. Min GamleSlæde blev medio november monteret i rammen, pakket ind sammen med godt 20 andre motorcykler i en container, og sendt med skib til Sydafrika, hvor det var meningen jeg skulle hente den en af de første dage i januar, og køre på den rundt i Sydafrika, Lesotho m.m. i en hel måned, inden den igen skulle pakkes ind i containeren, og sendes hjem.


Men sådan gik det desværre ikke.

   På "Prinsens Jule Kur" blev jeg skadet, d.v.s. jeg brækkede mit venstre ben, endda to steder, og måtte melde afbud til rejsen. Øv, øv og tre gange æv. Alle forberedelser var forgæves. Motorcyklens tur over de blå bølger var omsonst. Al mit roden rundt med min Garmin gps, for at få et Afrika-kort ind på dens brugerflade, var nyttesløst (jeg fik ikke engang lært noget, for det lykkedes aldrig!).

   Mine enorme forventninger til den tur jeg havde drømt om længe, kunne jeg pakke sammen - med eller uden tårer - det ændrede ikke noget som helst. Jeg skulle ikke til Sydafrika. Jeg skulle blive hjemme. Jeg skulle fejre jul og nytår med venstre ben gemt bort i en kæmpe støvle, medens jeg kun måtte bevæge mig, hvis jeg humpede afsted på et ben. Til gengæld måtte jeg gerne bruge krykker! Faktisk skulle jeg bruge krykker, hvis jeg ville bevæge mig, for jeg måtte ikke støtte på venstrebenet overhovedet.

Lad mig ganske kort præsentere Søren fra Horsens. Søren skulle have kørt hele turen på sin Honda Transalp, men da den to gange brændte koblingen af på vej op ad Sani Pass, fik han nok, og lejede en KTM 1090R i stedet. Og så gik det ellers derud af.

   Søren er i Afrika  for første gang.

Min anden rejsefælle skulle have været Henrik fra Hellerup. Henrik kører KTM  1290 og han har tidligere været i Sydafrika.

Medens de to roder rundt nede i det røde lerede jord, nogle steder blandet med en rodet bunke af sten og klipper, under en smuk lyseblå himmel fyldt med tottede hvide skyer ..........................

................ eller leger i vand og beundrer smukke anderledes udsigter.................

...............sidder jeg hjemme i Danmark og synes helingen af mit brækkede ben bare går alt for langsomt!

I tankerne og på Facebook følger jeg med de to venner rundt i det Sydafrikanske.

    Drømmen om at det er mig der farer rundt og oplever det smukke afrikanske kontinent, har jeg stadig og jeg er ikke i tvivl om, at jeg nok skal komme derned - før eller senere!

   Tak til de Søren og Henrik for jeg måtte vise et par af deres billeder. Jeg ønsker jeres rejse må være velsignet af alle Guderne, således I får en kæmpe oplevelse, uden uheld. Hold dækkene på jorden og nyd hvert eneste minut. Jeg glæder mig til vi skal samles i Danmark og se jeres billeder og jI skal fortælle om alle jeres mange oplevelser.

   Højt hævet venstre hilsen sendt fra sofaen

Til toppen / menu