Tenere.dk

sommerfest på Campen

Når jeg skriver Tenere.dk vil det få mange med kendskab til motorcykel modeller til at tænke på en skøn stor Yamaha off roader. De findes endnu, og faktisk har Yamaha for nyligt tilføjet en ny model, med tillægsbetegnelsen Super. En skøn motorcykel, efter sigende (jeg har ikke prøvet den), og det er slet ikke det jeg vil fortælle om, i denne RR.

   Nej, Tenere.dk i denne sammenhæng er, en internet basseret klub for os der holder af at færdes udenfor asfaltens hårde sorte overflade. Tenere.dk er ikke en mærkklub, hvilket bl.a. sommerfesten tydeligt gav indtryk af. Der var stort set alle mærker repræsenteret med modeller fra sidste årtusinde til de seneste super flotte maskiner.


Den anden weekend i juli er der i Tenere.dk tradition for at mødes på MCTC's Touring Camp i Nødager på Djursland. Alle beder Guderne om godt vejr, men uasnet vejret, møder der hvert år en trofast skare op, med højt humør, telte, presenninger, soveudrustning, trangia, drikkevarer og snacks. Ekstra olie og værktøj til skift af slanger ved punkteringer, skruetrækkere og fastnøgler til mindre men ofte nødvendige reparationer, findes også i sidetasker og topbokse, eller i dertil indrettede værktøjs- og reservedels kasser, rør eller poser, fastgjort på egnede steder på stellet.


Første trin ved ankomst om fredagen, er at finde det hjørne hvor klubben pr. tradition og med hævdvunden ret, normalt har fælles lejr. I år var der dog nogen, som formasteligt havde indtaget noget af pladsen, men det betød så at de måtte dele såvel plads som "festlige indslag" med os. Gruppen som var kommet først til pladsen, var nogle hyggelige familier, som fandt sig pænt i vores udskejelser og påfund.

   Næste step er så at få telt eller tarp, henholdsvis hængekøje med tag, stillet op eller monteret mellem passende store træstammer. Når det er gjort, ofte med kommentarer og gode råd fygende om ørerne, afbrudt af nyankomne som lige vil hilse på, ja så kommer de første dåseøl frem fra mørket i tasker og bokse. Eller nej, faktisk er der mange, der som jeg, nyder en øl medens man stiller op og pakker ud. Men sådanne detaljer vil jeg ikke bruge meget tid på lige nu. I stedet vil jeg vise nogle fotos fra de første timer.

Som nævnt, nogen har værktøj med, og forstår at bruge det! Måske fordi der ofte er behov for at skrue? Og ja, skrueriet tog nogen tid, så mørket var begyndt at sænke sig over pladsen.

   For de uindviede, kan jeg fortælle det er en KTM der behøver hjælp, således ekvipagen kan komme med på fællesturen om lørdagen!

Sammen med mørket, dukkede også flere og flere af klubbens medlemmer og venner op. Der blev hilst og snakket. Spist og drukket et par øl, men generelt tror jeg de fleste gik forholdsvis tidligt i seng. Jeg gjorde, for jeg ville være frisk og klar til morgendagens fællestur, som jeg på forhånd vidste ville kræve min fulde opmærksomhed og tære på alle mine kræfter, fordi der med stor sandsynlighed ville være brug for alt jeg kunne præstere af færdigheder og know how, hvad gælder at få Yamsen rundt på ruten, sammen med de skønne mennesker fra Tenere.dk, hvoraf flere (næsten alle) er væsentlig bedre motorcyklister end jeg.


Efter en go nats søvn, stod jeg op og deltog i morgenmadspisningen. Solen skinnede ikke just på smørre, men det må have været på grund af træerne skyggede. For vi havde da bestilt fint vejr! Nå, men det var ihvertfald tørvejr, hvilket er herligt og gør alt meget nemmere.

Fællesturen starter på forpladen ved Touring Campen. Krusefix, som sammen med Jens E, stod for weekendens arrangement, forklarede i korte sætninger om turen og ruten. Reglerne for overhalinger blev præciserede og med alvor i stemmen, formanede Søren alle om, at når man var "sat af" for at vise vej for de andre, skulle man blive holdende til sidstemanden, sveperen, nåede frem. Kolonnen af motorcykler kan blive lang, fordi ikke alle kører lige hurtigt, ligesom ikke alle har de samme færdigheder, og derfor tager længere tid om at komme gennem de forskellige sektioner.

   Alle nikkede. Ordene var forstået. Alle var klar til afgang. Og så skulle den djursklandske jord vendes..................

Som det tydeligt ses på ovenstående foto, var der støv i luften. Noget af støvet satte sig på mit objektiv, og kom derfor med på billederne. Men det skulle ændre sig. Medens vi stoppede kom en byge. Ikke en almidelig lille pjattet byge. Nix, det var en tordenbyge med kæmpe dråber og masser af vand.

   Heldigvis - kunne jeg fristes til at sige - nærmede maveuret sig spisetid, og det var ikke kun min mave, der var begyndt at sukke efter noget at arbejde energi ud af. Altså fandt Krusefix sammen med et par andre ud af at bestille plads på en restaurant i Ebeltoft, og med regnens trommen på hjelmen, gik det snart efter mod Ebeltoft.

Hvorfor hedder sådan en anretning "Pariserbrød"? Svaret blæste bort med regnen, som forsvandt ud over vandet, medens asfalten tørrede op i en frisk brise (læs: mindre storrm), da vi alle, mætte og godt tilpasse med ny energi i maverne, fandt tilbage til motorcyklerne og satte kursen ud af byen, for at finde flere "sjove" veje og spor, hvor vi kunne lege uforstyrrede, i de potholes som atter var blevet fyldt med vand.

Undervejs på turen havde vi et lille uheld. En Honda fik nogle skrammer, ridser og ødelagt kåbe, men ingen personskade. Stifinder Krusefix standsede for at lade en fasan med kyllinger passere vejen, hvilket en bagved kørende ekvipage ikke nåede at reagere på, og han kørte derfor bag op i Krusefix. En lokal bondemand hørte knaldet, og kom ud for at se om han kunne hjælpe. Medens den uheldige chauffør udbedrede skaderne, fik nogen en snak med bonden, medens andre tog en lille powernap i vejkanten. Snart efter fortsatte alle igen turen.

Djursland har nogle helt fantastiske fine grusede veje, hvor det er herligt at boltre sig på motorcykel med knopdæk. Turen denne lørdag var den "Sydlige" rute, og jeg fik i den grad "hår til min kam" (eller hvad det nu hedder, når "pladen ligesom hurtigt bliver fuld"?)


Alt godt, og skidt selvfølgelig også, har en ende. Lørdagens fællestur sluttede sidste på eftermiddagen, hvorefter vi returnerede til Campen..Vejret var igen blev rigtig fint, og tørsten efter dagens til tider meget støvede veje, måtte plejes efter alle kunstens regler. Og blev det.

   Min dejlige kæreste, Jeanne, var ankommet til campen sidst på eftermiddagen. I år ikke fordi jeg havde glemt noget, eller jo, det havde jeg faktisk, men det var altså aftalt inden weekenden, at hun skulle komme op "og hente mig".

    Forud for weekenden på campen, havde alle deltagere betalt for at være med til fællesspisning omkring grillen. Ved fælles hjælp blev køddet grillet over gløderne, og maden spist med stort velbehag. Middagen var meget vellykket, og sluttede - som altid - med romis. Romis på campen er en sikker vinder, og det er altså Guf For Kendere!

Nede i det hjørne af Touring Campen hvor Tenere.dk bor til sommerfesten, findes campens bålplads. Telt og bål hører sammen, og efter alle var mætte, nogle så rigeligt endda, fortsatte festen med at udvikle sig omkring bålet. Kanonhyggeligt og meget opbyggeligt for venskaber.

Hvornår og hvordan festen sluttede, ved jeg ikke. Jeanne og jeg krøb i soveposerne medens natten endnu havde nogle timer at tiblyde. Jeg var lidt påvirket af dagens mange kilometer frisk gruskørsel, og faldt hurtigt i en dejlige søvn.


Søndagen oprandt med fint vejr. Endnu inden jeg var kommet ud af soveposen, var den første kørt hjemad. I løbet af formiddagen fik alle pakket sammen, læsset tingene på motorcyklerne, sagt pænt farvel og kørte hjem, eller mod nye eventyrlige oplevelser.   

I et smukt vejr med en go sidevind, fik også Jeanne og jeg pakket al vores grej sammen, surret og bundet fast på vore motorcykler, og fandt ud på vejen, som efter nogle timers kørsel, førte os hjem til vores matrikke. hvor vi huser vores egen camp, nemlig MiniPrimiCamp'en, som har haft en del gæster i år.


En eminent fin weekend med Tenere.dk venner var slut. Men jeg er ganske sikker på, jeg dukker op igen til næste år. Tak til alle for et forrygende tempo, en herlig fællestur og et par skjønne aftner med hygge omkring bålet.