DM i Extrem Enduro 

i Oksbøl

1. afdeling af DM  Enduro "Wild West" blev kørt 2. april og der var lagt i kakkelovnen med et fantastisk spor i Oksbøl, hed det i opfordringen til at melde sig under fanerne. Vejrudsigten forudsagde perfekt kørevejr, så alle burde "smøre kæden og komme afsted!".


Altså drog jeg også afsted. Ikke for at køre, men for at hilse på dem jeg kendte, heppe på disse og iøvrigt øve mig på at lave billeder. Solen brændte forgæves på den lyse gråblå himmel. Dens stråler kom ikke igennem det tætte skylag, men det gjorde ikke vejret mindre perfekt. Kørerne kunne sagtens holde varmen alligevel. De måtte kæmpe med sandet, såvel nede i de dybe kampvognsspor som på toppene af klitterne ude i det militære øvelsesområde vest for Oksbøl. Der var omkring 80 startende ekvipager i tre grupper.


Stående på en klit tæt ved Holmesø forklarede Dan Uno om regler, god kørestil og opfordrede til at man hjalp og passede på hinanden, inden det store felt blev sendt afsted. Hvis uheldet skulle være ude, havde arrangørerne professionel hjælp i baghånden. Et par uddannede samaritter var klar til at yde hjælp, hvis nogen havde behov.

Nedenfor kan du se en video fra sporet i Oksbøl. Det er Jens E der var rundt med kameraet monteret på hjelmen.


Tak til Jens for jeg må dele hans oplevelse.