Til Berlin med Toftlund Mc


Ad små og mindre veje, med og uden brosten,

grus og græsmidterrabatter lykkedes det at finde storby

For første gang i min karierre som guide for Toftlund Mc på deres forårstur til BMW fabrikken i Berlin, lykkedes det mig at føre en gruppe gæster ud på et spor, bestående af to flittigt benyttede paralelle linjeføringer med græsrabat i midten. Vejen startede i en landsby hvor første del var asfalt. Anden del var toppede brosten, tredje sektion var en hårdtkørt grusvej, som endte i fjerde afsnit hvor der kun var to hjulspor og en midterrabat med græs, der vist aldrig bliver slået. Skoven var tæt og dyb, solen havde kun få steder mulighed  for at skinne og varme gennem det tætte løvtag. Jeg nød hver en meter, men det var ikke alle i flokken der syntes lige godt om denne del af ruten.


Helt forståeligt, idet de fleste jo kørte på gademaskiner, nogle endda på meget nye motorcykler. Nogle var nervøse for at vælte, og dermed beskadige deres flotte køretøjer. Helt forståeligt. Og det var ganske bestemt ikke meningen ruten skulle føre gæsterne ud på grus, (for ikke igen at nævne skovspor).

Heldigvis var det fornuftige chauffører, som desuden var habile og dygtige til at køre deres cykler, hvorfor ingen kom til skade, og ingen led overlast på nogen måde, ligesom ingen fik skrammer på grund af ruten. Og jeg blev tilgivet senere på dage, hvilket jeg er meget taknemmelig for. Tak til alle der deltog, og tog grusvejen som en oplevelse.


Nedenfor følger nogle indtryk fra turen. Der er rigtig mang flere billeder på Toftlund Mc's hjemmeside. Se mere her!