Bike Adven Turist Træf 2023

Fredag 30. juni 2023 mødes deltagere til det 9. "Bike Adven Turist Træf"
På det grønne græs, mellem hegnene der hælder kraftigt mod øst, mødes en samling forventningsfulde motorcyklister, på den lille camp ved Kvong


Når vi den sidste fredagi juni 2023 skal afvikle Bike AdvenTurist Træf for 9. gang, sætter vi forventningerne højt, og stoler på VejrGuderne vil være med os, ligesom de har været de foregående år. Selvfølgelig - vi bor og lever i Danmark - så helt sikre er vi aldrig.
   Og jo, træffet har haft besøg af et par regnbyger over årene.  Men heldigt nok er ingen af træfgæsterne lavet af sukker, og vi kan alle tåle lidt regn. Så skulle der komme en byge, går det nok alligevel. Vi samles under den hvide teltdug, hvor der er plads til alle.

 

Undervejs siden 2014 har træffet udviklet sig. Hvert eneste år bliver der justeret, i håb om at træffet bliver bare lidt bedre år efter år. Jeanne og jeg er kæmpe stolte af den store interesse og entusiasme vores gæster viser for træffet. Og vi gør hver gang vores bedste for at skabe nogle rammer, som vores gæster så kan udfolde sig i.


Hvert eneste år bliver vi bekræftet i, at BikeAdvenTurist Træffet er en weekend hvor vi "kommer hinanden ved", på et plan hvor alle kan være med. De der deltager, nyder go mad og skønne drikke, kører fællesture på motorcykel rundt i Sydvestjylland, snakker og griner omkring lejrbål - og ud på aftenen kan man være heldig og høre og måske endda selv give et nummer fra bogen med vort lands vemodige sange, ind imellem ledsaget af melodiske toner fra håndholdt guitar uden forstærker.
   Det er en uskreven regel (øh, indtil dette øjeblik!) at der ikke er musik fra elektroniske medier på træffet. Det være sig mobiltelefoner eller radioer. Reglen vil blive håndhævet. Altså, brug af radio, mobiltelefoner eller andet elektronisk medie der spiller musik, er ikke er ønsket.
 

Vi vil derfor gøre opmærksom på, at den musik der kan høres på træffet, kommer fra de mange vildtlevende fugle og dyr der lever i området. Desuden nyder vi lyden fra motorcykler når gæsterne ankommer og kører igen, og ikke mindst trubadurer med medbragte instrumenter, der ledsager den summen af snak og hygge tværs over buske, græs og bål, som er kendetegnet for træffet. På BAT snakker alle med alle. Vi deler historier, fortæller om egne oplevelser og lytter til de andre træfgæsters historier.


Fællesture - de er et kapitel for sig - køres på såvel asfalt som på ruter uden fast overflade. Siden 2018 har træffet budt på off road rute for de knap så øvede. Desuden har vi - efter bedste evne - en rute som kræver mere øvelse, teknisk kunnen og mod på udfordringer. Denne opdeling har siden vist sig at være en god idé. 
For on-road-kører er der også to ture. Én for de der ønsker at køre asfalt, men gerne vil køre friskt. Og én tur for de som nyder at køre moderat tempo.Bike Adven Turist Træf er et motorcykel træf hvor venskaber knyttes og udviklesPrrogrammet for 2023 i detaljer:

 

Fredag 30. juni: Ankomst fra kl. 12. Lejr etableres. Hyggen breder sig over pladsen, medens røgen fra bålet søger mod den blå himmel, som dekoreret med lette hvide sommerskyer lader røgen forsvinde ud i intetheden.

   Sidst på eftermiddagen, først på aftenen, når sulten melder sig, finder man sammen i eller omkring det store hvide telt, hvor grillristen gløder under de smagfulde tykke pølser.

   Når man bliver træt / ikke orker / ønsker / overkommer / har lyst til mere, finder man sin sovepose, og................ nå ja, sover til lørdag morgen.
   P.s. Har man tid og lyst må man gerne komme tidligere (end fredag) men i så fald skal man selv sørge for mad m.m.

Lørdag 01. juli: På et eller andet tidspunkt, efter det igen er blevet lyst, kommer der liv i telte, under tarps og i shelters.
Morgenmad, brød, ost, marmelade, pålæg m.v. står klar fra 0800 til ca 0930. Morgenmaden nydes til lyden af områdets fuglekvider.

Ved morgenbordet skal alle smøre sin egen madpakke, som senere på dagen skal nydes på fællesturen.
Forventninger til dagens udflugter diskuteres højlydt medens koffeinen søger for blodcirkulationen. Motorcykler og ekvipager forbereder sig til turen.
Alle møder til start med fuld tankede motorcykler.


KL 10.00 ringes med klokken. De forskellige Stifindere informerer om hver deres ture, på hver deres plads på campen.


Kl. 10.30  - afgang på turene.


Alle kan frit vælge hvilken tur man ønsker at deltage på. Der er en asfalt tur for slowriders og én for "de friske".
Man kan snuse til lettere off road eller man kan udfordre sig selv blandt de mere off road for øvede.
Man kan også køre sin egen tur. Eller blive på pladsen og nyde tilværelsens uendelige lethed.

Ønsker man at deltage på fællestur, skal det meddele ved tilmelding hvilket hold man ønsker at køre med på.

   

Den madpakke man smurte ved morgenbordet skal med på turen, sammen med en flaske vand, som uddeles ved morgenbordet.
Alle hold laver flere pitstop undervejs, herunder et længere, hvor madpakkens indhold bliver spist.


Kl. ca. 14.30 - 15.30 er holdene tilbage MiniPrimiCamp i Åsted.


Ved det store fællestelt bliver der dækket op med kaffe og kage.

Kaffen nydes i teltet, under bøgen, eller hvor man har lyst og finder sammen.


Tiden indtil den grillede grisebasse skal fortæres, bruger nogen til at få en lille lur, andre solbader, nogle diskutere (Kongernes magt i 1645, hvor der var optakt til at..........), drikker en øl eller et glas rosé. Nogle har ikke fået nok, og kører en tur i omegnen.


Når aftenen nærmer sig løfter vi låget på grillen. Under låget ligger en grissebasse, der er godt og grundigt grillet.
Den fordeles på de medbragte tallerkner. De gode skanker, de skønne skinker og den sprøde ryg gør godt i træfgæsternes maver.

Øl, sodavand og vin kan købes til særdeles rimelige priser på pladsen, under hele træffet
Bemærk: Overskuddet fra salget af drikke indgår i træffests samlede budget, og er med til at holde prisen for at deltage nede.


Efter allle har spist det de kan, sænker roen sig over pladsen, - det er tid at slå mave. Langt de fleste samles omkring bålene.

   Inden sidste mand/kvinde går i seng, slukker vedkommende bålet. Efterhånden som man bliver træt og føler for at kravle i posen, trækker man sig tilbage med et venligt: ”Go nat folkens” til os andre, der bare ikke kan få nok af den skønne nattestemning.

 

Søndag 2. juli: Afrejse dag - for de fleste. Endnu en gang venter et rigt varieret morgenbord, når sulten kniber i maveskindet. Morgenmaden står klar fra kl. 08 og frem til ca 09.30.

   Derefter er der tid til i mageligt tempo at pakke sin lejr ned, og spænde den fast på motorcyklen. Der er intet der haster. Pladsen lukker ikke, men de fleste  forlader træffet, og sætter kursen mod hjemmet.

   Hvis man lyst og tid, er man velkommen til at blive en dag eller to mere. Man må gerne lade teltet stå og brug Mini Primi Campen som base for udflugter i området. Der er masser at se.  Eller man kører ud til Vesterhavet med de bedste badestrande i Danmark, de ligger max 20 km væk fra pladsen.

 

Fakta om træffet:


Adressen er: Åstedvej 51, Kvong, 6800 Varde


Du skal medbringe: telt, tarp, hængekøje el. lign., sovepose, evt. liggeunderlag.

Der findes 4 shelter på pladsen, med plads til 12 14 personer. Plads i shelter kan reserveres ved tilmeldingen.

Husk bestik og glas/kop og tallerken til eget brug. (Eller spis af din egen hånd)

En stol er også en go ting at medbringe.

Din egen tandbørste (hvis du skal bruge én?)

Har du specielle ønsker eller behov, kontakt os, så forsøger vi at hjælpe så godt vi kan.

 

Der vil under hele træffet være mulighed for at købe øl, sodavand og vin m.m. til meget rimelige priser. (Øl og sodavand leveres i pantdåaser)

 

På pladsen findes såvel toilet som bruser m/varmt og koldt vand.


Hund må medtages, men ejer er ansvarlig for pasning - og hunde skal holdes i snor under hele træffet.
Hundens efterladenskaber sørger ejer for at fjerne straks!


Pris for deltagelse i weekendens arrangement, mad og teltplads: kr. 725 pr. person. Børn halv pris.


I prisen er inkluderet:


Fredag aften:  2 pølser m/brød.og kartoffelsalat (pr. person)

Lørdag:  morgenmad m/kaffe eller te, madpakke (smør selv) til frokost, nydes på fællesturen, en ½ ltr. vand, eftermiddagskaffe med hjemmebagt kage, aftensmaden er grillstegt pattegris m/ flødekartofler og brokkolisalat m/bacon

Søndag: morgenmad m/kaffe eller te

Teltplads - vælger man selv, efter ”først til mølle”-princippet
Shelterplads - plads reserveres ved tilmelding, vi har 12 pladser, fordelt på 4 sheltere: Heidenau, Schuberth samt de to nye (som ikke har fået navne endnu)
                         Er man en familie, eks. to voksne og to børn, kan man fint være i samme shelter.

 

Bemærk / Vigtigt - læs venligst dette:

 

Fællesturene i 2023 bliver delt op i 4 ruter:
1) Kun asfalt - hygge kørsel i mageligt tempo
2) Kun asfalt - masser af sving og kurver, hastigheden afpasses forholdene, men er tænkt at tilgodese de som gerne vil krænge motorcyklen ned i sving, og måske endda mærke vinklen med knæet i asfalten (dog - lovens påbud om hastighed overholdes!)
3) Lettere off road - grusede veje, skovstier og andre overkommelige udfordringer for de mindre øvede off rødder. Knopdæk en stor fordel. Hastigheden er overkommelig.

4) Off road for øvede - vanskelige passager og udfordrende terræn, knopdæk en stor fordel. Turen køres i et friskt temp.

Deltager du på denne tur har du en del øvelse og erfaring med kørsel på motorcykel i terræn.


Baggrunden for at skabe BikeAdvenTurist træffet var og er, at bruge de rammer vi har, i form af vores MiniPrimiCamp.dk, og vores kræfter på, at motorcyklister fra hele landet kan mødes og finde sammen på tværs af klubber, religion, hudfarve, køn og hvad der ellers er af forskelligheder.


Vi forventer at alle der deltager på BAT gør hver sit til, at alle de andre får en kanon god weekend. Hvis du hjælper andre til at få et godt træf, får du selv et kanon godt træf.

   Vi håber at alle "giver en hånd med", ikke mindst når det brænder på. Vi håber vores gæster er aktive og interesseret i at yde, for derefter at kunne nyde såvel den gode stemning, maden, omgivelserne og ikke mindst, alle de andre skønne træfgæster.


Nogen finder det måske underligt at man skal betale for at kunne "give en hånd med". Men jo, det giver mening fordi der er rigtig mange forhold der skal spille sammen for at et træf bliver en succes.
   Til gengæld mener vi også vi leverer "kvalitet". Både i form af lejrens indretning og faciliteter, såvel som den mad der tilbydes. For at kunne holde prisen for deltagelse på et fornuftigt nivau, er det nødvendigt at alle hjælper hvor de kan. Vi har frivillige til at gøre toiletter rene, frivillige til at fylde køleskabene med drikkevarer, frivillige til at hjælpe med at forberede-, tilberede og servere maden. Frivillige der bruger timer på at tilrettelægge ture, stille telte op, hente mad og meget meget mere. Uden alle de frivillige, ville det ikke være muligt at gennemføre arrangementet.

 

Tilmelding og betaling for deltagelse:


Inden du tilmelder dig, håber vi du har læst om vores intentioner med at holde træffet. I særdeleshed det med at "træffet er en social begivenhed", hvor deltagerne først og fremmest kommer for at være sammen med alle de andre deltagere, hvor man hjælper hinanden, lytter til andre og fortæller om egne oplevelser. Og at du har bemærket at musik spilles og høres som solo- eller acapella/fællessang, måske ledsaget af akustiske instrumenter?

Har du lyst, og er du parat til at deltage på vores BAT træf, skal du sende en besked på mail: R1200GS@LIVE.DK og tilmelde dig.
(Jeg beklager meget, men det er ikke alle mails der kommer igennem til min mailboks,

så følg gerne op, hvis du ikke hører fra mig, ved at sende en sms til 2023 3090.)


Jeg svarer ved at sende en mail med et nummer som er det nummer du skal skrive på din indbetaling.
Vigtigt: Nummeret kan se ud som følger: "BAT 2023 - 014-02".
Forklaring: "BAT 2023" er træffet i 2023, tallet  "014" er det nummer du har på tilmeldingslisten, og tallet efter "-2" er dit valg af rute.
Du skal vente med at indbetale til du har modtaget min mail, og således har et 'nummer' at referere til.


Det koster kr. 725 at deltage på dette års Bike Adven Turist Træf.


- beløbet kan overføres på mobilpay til 2023 3090, Peter Kr. Riber - husk at skrive dit "BAT-nummer" i kommentarfeltet.


- eller overfør beløbet til konto: 6237 – 0000699160. - husk at skrive dit "BAT-nummer" i kommentarfeltet.


Seneste framelding med træfbebyr retunderet er 11. juni 2023.


Spørgsmål om træffet besvares på mail: R1200GS@LIVE.DK


Vi glæder os til at se dig på vores Mini Primi Camp til en herlig weekend i det SydVestJyske


Jeanne og Peter Riber

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2022.
Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2021

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2020

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2019
Se billeder og læs reportagen fra
BAT Træf 2018

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2017

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2016

I 2015 intet BAT Træf.

Se billeder og læs reportagen fra BAT Træf 2014                                                                                           Til toppen / menu