Guidede ture på motorcykelEn af de ting jeg kan skrive på mit CV er: "Guide på motorcykel". At køre rundt med en større eller mindre gruppe motorcyklister, for at vise det skønne SydVestjyske område frem, er en inspirerende oplevelse, som jeg holder meget af.


Mit speciale er området mellem Ringkøbing i nord, Rømø i syd, Esbjerg i vest og Brørup i øst. I daglig tale, kaldet min "baghave". Jeg nyder at smutte rundt og vise frem, på såvel på grus- som på asfalterede veje. Med bopæl lige midt i Eventyrets land, som området vest for Oksbøl og nordpå langs Vesterhavet til Nymindegab ofte kaldes, af såvel turister som fastboende, har jeg et område - lige uden for min dør - med rigtig mange skønne veje, som jeg fører gæster rundt på og viser frem.


Desuden er jeg hjælpeguide på ture til fjernere destinationer. For Toftlund MC, har jeg gennem en del år været en del af guideteamet til Berlin, og senest til Magdeburg, hvor Toftlund MC's kunder besøger BMW fabrikken, henholdsvis Schuberth hjelmfabrik.


Mine ture deles op i forskellige kategorier. Jeg har ture som udelukkende køres på asfalterede veje. Andre ture køres efter princippet: Flest mulige grus- og lignende bag-, om-, mark- og skovveje uden belægning.


Fælles for alle  ture er, at jeg fører min gæster rundt i de anderledes og specielle landskabskulter vi har i Vestjylland. Nogle vil gerne køre 200 + på én dag, andre vil hellere nøjes med 65 km. Nogle synes der skal laves mange stop, andre mener det gælder om at køre mest muligt. Nogle ønsker at cruise, andre vil hellere køre friskt til. Nogle vil hele vejen rundt om "Fjorden" (Ringkøbing fjord) andre vil kun til Tipperne. Alle ture køres efter gæsternes ønsker.


Har du, din mc-klub, dine kørekammerater eller familie, lyst til en guidet tur rundt i "min baghave", mit Vestjylland, skal du ikke tøve. Kontakt mig og lad mig høre hvad du har af idéer og tanker om din /jeres tur Ønsker du / I overnatning, finder vi også ud af det. Jeg kan arrangere alt (næsten *s*)

Har du ønsker om en tur gennem Danmark, måske med specielle forhold eller steder du ønsker der skal gøres sto? Kontakt mig. Vi finder ud af noget.

Har du ønsker om en tur til udlandet, men ikke selv kan/ønkser/orker at lave al forarbejdet kontakt mig for tilbud.


Send mig en mail via brevkassen. Jeg glæder mig til at høre fra dig.


Følgende tur

Fjorden rundt: 
En tur hvor vi kører rundt om  Ringkøbing fjord.. Ruten fører os gennem Nymindegab, Hvide Sande, Søndervig, Ringkøbing, Stauning, Bork m.fl. Der gøres stop forskellige steder undervejs. Turen kan gøres længere og krydres med indslag af forskellige slags. Asfalt


Vadehavet: 
Turen  langs diget fra Esbjerg og sydp, afhængig af ønsker, kan turen køres helt til grænsen. Krydderierne på denne tur i det flade land ud mod Vadehavet er sluser, plante- og dyrelivet. Er vi heldige ser vi harer og ræve, men området er især kendt som et meget varieret og omfattende vadefugle paradis. Turen kan køres på såvel asfalt som veje uden belægning.

Ribe og omegn: 
Et besøg i Danmarks ældste og flotteste (?) by med en tur op i Domkirkens tårn, hvorfra man kan se Vadehavet, en kop kaffe på torvet omgivet af gamle bindingsværksbygninger, som i dag er moderne forretninger og en køretur rundt i det flade landskab, der omgiver byen. Turen køres på asfalt


Fanø: 

Vi kigger nærmere på ferieparadis øen i Vadehavet ud for Esbjerg. Turen med færgen varer ca et kvarter. Fanø har en  lang og bred strand, hvor det er tilladt at køre med bil og motorcykel. Nordby og Sønderho er kendt for de gamle og smalle gader med bonderose omkransede lave bindingsværk og murstenshuse.. Klitterne, fyrreskovene og mod øst Vadehavet. Asfalt og sand, veje uden belægning.


Manø:

At køre en tur til Manø er en meget speciel oplevelse hvor du - helt bogstaveligt - kommer til at køre på havbunden, for at komme over til den lille ø.

   På øen kører vi en tur - øen rundt - på diget, inden vi drikker en kop kaffe, og skynder os tilbage til fastlandet, således vi ikke bliver fanget af tidevandet. Hvis man bliver fanget, kan man ikke komme tilbage til fastlandet førend ved næste ebbe. (ca. 12 timer senere!)

Asfalt, havbund og andre ikke asfalterede veje.

Rømø: 

Første indtryk af øen dukker op af havet når man er ca halvvejs ude på dæmningen, som fører fra fastlandet over til øen.. Som en lang lav forhøjning vokser den ud af horisonten. Dæmningen, er ca 12 km lang, fører hele vejen over Vadehavet. Som ru kanter eller huller i tænderne, ligger faskinerne og klynger sig til den græsbeklædte vold.

   Sandbanken midt i Vadehavet, der hvert år tiltrækker titusinder af turister, hedder Rømø. Øen har den største/længste strand i Nordeuropa, hvor det er tilladt at køre med motoriserede køretøjer.

   Lakolk på Vestkysten er en kæmpe parkeringsplads med et utroligt stort udbud af alskens ting og sager, inklusiv kaffe og kageboder, pølser og cafeteriaer.. Kør til Havneby. Ind på havnen. Spis en fisk på havnen, medens du kigger på færgen til Sild, den nordfrisiske femstjernede ø, også kaldet Tysklands svar på vores Skagen. Den tyske ø hvor et internationalt jetset udfolder deres vifter af kreditkort, til fryd og gammen for de fastboende. Sild er øen i Vadehavet, hvortil man enten skal sejle med færge fra Rømø eller køre med biltoget fra Nieböl.

Turen er en blanding af asfalt, sand-  andre ikke asfalterede veje.

Ho Bugt rundt:

En tur hvor flest mulig kilometer køres på grus og andre ikke asfalterede veje. Turen fører deltagerne rundt i en ca 150 km stor halvcirkel omkring Ho Bugt. Underlaget veksler mellem grus, tilkørt og knap så tilkørt, mudder, skovstier og græsbeklædt bladdækket underskov, såvel som gennem strandens sand og markvejes mudrede vandpytter og -huller. Tør du udfordre dig selv og køre med på  turen?

Asfalt og mange grus-, mark- og skovveje

Andet:
Ud over ovennævnte destinationer, er der rigeligt med andre fine steder, velrenomerede og besøgsværdige steder. I flæng kan nævnes Bork Havn, Tirpitz Bunkermuseum, Varde by, Tipperne, Hvide Sande, Skallingen Skjern Enge m.m.fl.
   Har du ønsker om at blive guidet til disse, eller andre destinationer - eller har du ønsker om at få lavet din egen rute på enten asfalt eller grus/off road, så kontakt mig. Jeg hjælper gerne og kender mange fine steder i hele SydvestJylland.