2019.12. Prinsens Jule Kur var en våd omgang.......

Ikke kun fordi regnen dryppede, eller fordi hjulene skilte vandet i hullerne så det sprøjtede, eller fordi vandet havde gjort alle marker til et kæmpe plørehul, men også fordi to ekvipager valgte at gå "venstre om" og derfor endte i Lydum å! Men selv ikke disse vandvittige indslag og forhindringer, kunne fjerne smil og positive jokes fra deltagernes læber. Alle havde en fin 'våd' dag, som nu er gået over i historien som "Prinsens Syvende Jule Kur".

   Jule Kuren blev afviklet i skønneste orden, med chauffører der kæmpede med køretøjerne, og zigzag'gende på kryds og tværs, søgte de at komme over marker og vandpytter, hvor mudderlaget var tyndest. Det var en fest at se på, det var en stor fornøjelse at være arrangør af, og jeg er mægtig glad for den store opbakning og interesse der er for netop dette arrangement

Hermed vil jeg ønske alle mine skønne læsere,
dejlige følgere og gavmilde sponsorer, forstående venner og familie

den allerbedste, smukkeste og skønneste Jul

samt et godt, spændende og lykkebringende Nytår.

Tak til alle der har bidraget til at år 2019

blev et fantastisk herligt oplevelsesrigt og skønt år!
Vi ses i 2020


Tre dage før Prinsens Jule Kur er alt ved at være klar

Prinsen har trukket i tråde, trådt i mudder og andet søle, kigget på vejrudsigter og snøftet efter at have været våd ind til skindet. Nu, tre dage før Kuren skal afvikles, er alt klart. Gullaschsuppen er ikke kogt, men ellers...... nå ja, der mangler lige et par indkøb, men det er så oss det eneste......... hvis vi lige ser bort fra at den Lille Blå Pony skal tankes op, dækkene skal kontrolleres for luft og de sidste kager skal bages. Men det er jo småting i den store sammenhæng, hvor et større antal lodsejere er blevet advisert og forespurgt om lov til at forcere (i flere tilfælde i bogstaveligste forstand) deres marker og -veje. Ole Stifinder har fået nyt navn, støvler er blevet smurt så de kan holde vand inde og -ude! Tronsalen er blevet.............. nej, skynd dig at klikke her, så kan du læse om forberedelserne og se på fotos samtidig. Go fornøjelse -   og til deltagere i Prinsens Jule Kur: Vi ses om ganske snart ;-)

2019 ultimo November - at være på reccon til Prinsens Jule Kur i regnvejr er en vaskeægte fornøjelse

når jeg samtidig ved alle pladser til Jule Kuren er besat. 

Lige nøjagtig således var det i går, da jeg igen var afsted, for at kigge detaljer på den rute Ole AI har præsenteret mig for. Ikke fordi jeg var det midste i tvivl om at ruten er fantastisk. Når Ole AI afleverer, er alt i orden. Næ, det var for personligt at se om jeg kunne forcere nogle af de steder, jeg ved kan være krittiske i dette våde efterår! Og jeg måtte sande, at der er steder, hvor det helt sikkert kan komme til at knibe med at køre.
   Der er vådt, meget vådt mange steder. Undervejs skal vi bl.a. følge et gammelt markspor, som stort set ikke bruges mere. Sporet er overgroet med græs, små buske og ukrudt. I går var markvejen blevet en del af en sø. Jeg undlod at køre igennem. Et andet sted, billedet ovenfor, blev min Blå Pony stående på engen, medens jeg gik ud i sivene for at mærke om græstæppet kunne holde. Jeg kom igennem, men ve den - eller de - som ikke bliver på stien. De skal med stor sandynliged have hjælp for at komme videre! 
   Ruten er godkendt. Jeg har fået "Ja - I må gerne køre, og go fornøjelse" hos alle de lodsejere jeg har spurgt. Endnu en gang er jeg blevet modtaget helt fantastisk godt, og det er en fornøjelse at køre (eller ringe) rundt og snakke med de berørte. Stort tak til jer alle.
   Nedenfor et billede af føromtalte meget lidt benyttede markvej, hvor vi skal ind og køre med træerne på højre side. Vi skal køre ind mellem den blå pæl og det bladløse træ, som spejler sin nøgne krone i den nye sø, som dækker det meste af asfaltvejen.
   GLÆD JER, kære Jule Kur deltagere, vi får andre udfordringer end vi plejer!

 2019.11. Min GamleSlæde sendes til vinteropbevaring

Goodbye My Beautifull GS-Bike. For anden gang i motorcyklens levetid, blliver den pakket i en container for at blive sejlet til Durban på Sydafrika's østkyst. Om halvanden måned (ca.) følger jeg efter, idet jeg sammen med Henrik går ombord i en flyver i Kastrup. Efter et par skift af fly, ankommer vi til Durban, hvor vi skal mødes med Thomas og vores elskede motorcykler.
   Sammen med Henrik og Thomas skal jeg udforske Sydafrika, næsten fra nord til syd. Eventuren starter og slutter i Durban. Efter planen, ihvertfald.
Et kig på vores plan fortæller at vi i første omgang kører mod nord, hvor vi vil køre ind i Swaziland, for at komme frem til Hazyveiw. Byen ligger tæt på Kruger National Park, hvor jeg tænker jeg skal med på en safaritur.
   I Hazyveiw vender vi forhjulene mod syd, for at køre gennem SA til det sydligste punkt Sct. Agulhas, på det afrikanske kontinent. Undervejs bliver der rigeligt at se og opleve, og vi har ikke fastlagt en rute vi vil følge. Vi vil i store træk lave planer fra dag til dag.

   Med i bilen hos Finn var mine sidetasker og topboks, hvor alt mit bagage er pakket. Tilbage til mig at slæbe på, er der kun hvad jeg kan have i den Mil-Tec rygsæk, som Bjarke fra Survivalstore anbefalede mig. Det er faktisk rigtig smart. Når bagagen sendes på denne måde, er der ingen mulighed for at bagagen bliver "sendt" med et "forkert"  fly, og jeg skal ikke vente ved bagagebåndet i lufthavnen. WinWin.
   Nøj hvor jeg glæder mig til oplevelsen, det bliver nemlig en rigtig BikeAdvenTurist-oplevelse :-)

2019.10. Sidste service inden SydAfrika
Skyerne var farvet røde i en flot nuance, som smøg sig blødt under de mørke hvælvinger. Termometret stod og simrede på 0 gr. som om den ikke vidste om nålen skulle synke eller hæve sig.
Iført min Schuberth E1 hjelm, mine DANE Varme handsker, tændt på fuldt blus, d.v.s. rød markering på tænd- og sluk-knappen og med min INNERheat varmevest sat til 7, på skalaen der går til 9,skrævede jeg over min GamleSlæde for at køre mod Toftlund MC i går kl. 06.45.


Nej, det var ikke koldt at køre, for jeg havde jo garderet mig. Batterier til såvel handsker som varmevest var fuldt opladet. Derfor var turen en dejlig varm fornøjelse. Jeg smilede stort set hele vejen derned. Især når jeg holdt ved lysreguleringer eller andre steder, hvor jeg skulle standse, hvor jeg samtidig kunne se andre billister. Der var flere der rystede på hovedet, og enkelte som gav mig en opadvendt tommelfinger.


Grunden til jeg skulle så tidligt op, var en aftale med Glenn, mekaniker hos Toftlund MC. Glenn skulle lave service og eftersyn inden motorcyklen om ganske få dage skal pakkes i en container og sendes mod Sydafrika.


Glenn stod ved porten, da jeg kl. 08.00 svindede op på det skrå cement, der fører ind til værkstedet. Han skulle lave et 310.000 km service (ok, cyklen har kun kørt 307.101 km), men sådan er der jo så meget. Desuden skulle Glenn gennemgå cyklen, således den er helt fit for fight til turen i SA. Medens Glenn var igang med bundproppen, kiggede jeg kærligt på cyklen. Med et par fingre strøg jeg på tværs af bagdækket. What!, tænkte jeg.


Mine Heidenau K60 så lidt slidte ud. Især bagdækket. Lidt hovedregning fortalte at bagdækket har kørt godt 14.000 km og fordækket "kun" har kørt godt 27.000 km. I tankerne lagde jeg 14.000 sammen med 7.000, og fik et højt tal, som fortalte mig jeg hellere måtte skifte bagdækket, for ikke at skulle til det nede i SA. Fordækket blev ikke skiftet!!!
   Lars, lagermand, fandt et Metzeler Karoo3 dæk på lageret. Metzeleren blev monteret, og nu er jeg spændt på hvad Karoo3 kan, og ikke kan! Jeg kender ikke dækket, men selvfølgelig producerer et stort anerkendt firma ikke noget som er dårligt.

 
Undervejs hjemover skulle jeg selvfølgelig ud og prøve dækket udenfor fast underlag. Mit første indtryk er ok. Ihvertfald på asfalt. Koldt, og blandet vådt og tørt asfalt, var - ikke overraskende - ok. Men da jeg kørte ud på vådt græs, på et lidt mudret spor, må jeg sige jeg følte underlaget som "lidt mere glat" end normalt. Altså at jeg fik en fornemmelse af, at Karoo3 ikke tager helt så godt ved som Heidenau K60. Øv, jeg ikke fik bestilt dæk. Ved ikke lige hvorfor jeg ikke fik det kontrolleret inden jeg kørte den GamleSlæde til service.
   Jeg er meget spændt på turen rundt i Sydafrika. Glæder mig usigeligt meget, og tror ikke dækkene bliver et problem.


Tilbage er at vaske motorcyklen efter turen i går. Dertil komme at pakke tøj, støvler, hjelm og andet habengut, som skal med rundt på det afrikanske kontinent.

   P.s.Har du kommentarer til dækket Kaoo3, hører jeg gerne fra dig.
Heidenau kender jeg rigtig godt, og det har rigtig mange kilometer i sig, men Karoo3, kender jeg ikke, men jeg regner med dækket sagtens kan holde til de 6-7.000 km BMW'en og jeg skal slide på Sydafrikas veje, sådvel dem med, som dem uden asfalt.

2019.10 Anden og sidste del af reportagen fra ferien 2019

Ferie 2019 var på rigtig mange måder anderledes. Ikke mindst fordi jeg nu har fået ny tittel til mit CV: Svigerfar. herligt. Efter bryllupsfestligheder i Croix-Valmer, og besøg på Korsika, fortsatte vi turen med varme oplevelser i Italien og Østrig, for i andet afsnit at køre ind i Tjekkiet, hvor vi besøgte en middelalder inspireret restaurant samt overnattede på en autocamp, hvor de hygiejniske forhold ikke helt levede op til vores ønsker. Læs også om vores oplevelser i Harzen, hvor vi mødte min søster og svoger og fik et par gode sommerdage sammen med dem. 
    Læs anden del af sommerferieturen 2019.

2019.08. Ferieturen i 2019 var både en familiefest og en udflugt

til rigtig mange skønne steder i Europa. Min ældste søn havde annonceret han ønskede at træde ind i et ægteskab med en billedskøn ung quinde, nemlig Sophie fra USA. Brudevalsken skulle danses under sydens nattehimmel, på de skrånende klipper ved Corix-Valmere, hvor Middelhavet ligger blåt og indbydende med en (lidt grovkornet) sandstrand inden næste kontinent, Afrika.
   Som også de andre år, skulle ferien nydes med bagdelen placeret i sæderne på vores motorcykler.  Derfor lå det lige for at køre på motorcykler til brylluppet, for derefter at starte på ferie-delen. Tag med os til sydens sol og deres alt for varme temperaturer, klik dig ind på min reportage her.

2019.09. Højtlæsning omkring lejrbålet

var bare et af flere indslag omkring ilden, da medlemmer af motorcykel foreningen Tenere.dk hold deres 2019-generalforsamling i Geising skov, der indeslutter "Kærnehuset" i sin beskyttende ly og læ, hvor medlemmerne havde pit den weekend.
Godt halvtreds herlige mænd og skjønne quinder havde sat hinanden stævne for at nyde en smuk september weekend samme, udveksle minder, søge, give og modtage råd og inspiration til de kære knoldhoppende knallerter, som der var samlet en meget blandet flok af. Desuden skulle der spises grillet grissebasse, til  at skylle svinekødet ned med, kunne man vælge øl, rødvin, rosé, vand eller sodavand. Man kunne vælge om man ville sove i telt, shelter eller indendøre i hytten. Man kunne vælge om man ville med ud og køre hyggetur, hurtigrute eller give den gas på en cross bane. Man kunne også vælge om man ville vælges til bestyrelsearbejde i klubben, idet der var et par ledige poster, som ved almindelig flertals valg, skulle besættes. 

Der var såleds mange valg at vælge mellem, og man kunne - faktisk sagtens og nemt - kløjs i det, men det var der heldigvis ingen der gjorde. Nu skal du vælge om du vil læse min reportage og se mine billeder? Dit valg kan du af afgive ved at klikke på linket her, eller du kan vælge selv at søge efter historien her?
   Go fornøjelse *s* 

2019.07.19. Ténéré sommerfest på MC Touring Camp

Hvad der sker på campen, bliver på campen. Dog vil jeg i en reportage løfte teltdugen lidt, så andre kan få indtryk og fornemmelse af, at det at deltage på Ténéré sommerfest er en kilde til ny energi og mulighed for et godt grin i gode venners lag, masser af skønne kilometer på off road motorcyklens kilometertæller og samtidig udsætter man sig for VejrGudernes humør på godt og knap så godt. Heldigvis findes der ikke dårligt vejr, men man skal huske regntøjet.

   Ténéristerne har, kloge af tidligere tideres indhentede og høstede erfaringer, altid garderes sig med en pressenning fra Hjem & Fix.

   Nok for nu. Tak et kig under teltdugen og se hvad du er gået glip af hvis du er medlem af Ténéré.dk. Hvis du ikke er, men har lyst og mod på at køre motorcykel udenfor asfalten, kan du melde dig ind i klubben via linket. Få lidt inspiration og lyst til at dyrke off road kørsel her.

2019.06. BAT Træffet viste flaget
Dannebrog var trukket på lange snore og sat op som vejviser hen over campens grønne græs, for de mange, som søgte ind på MiniPrimiCamp den sidste weekend i juni. Alle skulle hen langs banneret for at fortælle os i teltet, at nu var de ankommet og ville gerne deltage i det 5. BikeAdvenTurist Træf.
Træffet havde i år lidt flere gæster end tidligere år.
   I løbet et par forrygende dage blev der spiste pølser, leget med bolde, kørt fællesture gravet huller i græsset med baghjulet, spist grillet pattegris, drukket øller og rødvin og hygget omkring bål og guitar, til den helt store guldmedalje. En enkelt fællessang blev fremført a cappella omkring et telt sent om aftenen. 

   Forventningerne til vejret holdt. Solen varmede kroppen samtidig med den gav en naturlig tørst. Henrik gjorde en kæmpe indsats for at holde køleskabene fyldte med kolde øl, sodavand og hvidvin. Tak for din hjælp Henrik. Også stor tak til Marianne og Thorkild - samt alle de andre, som hjalp til med at holde toiletter rene, sætte mad på bordene, rydde op og tømme askebægre og meget andet. Uden jeres mange hjælpende hænder, ville træffet ikke blive den gode oplevelse, som det blev. Vi glæder os allerede til at invitere til BikeAdvenTurist Træf i 2020.
   Se en reportage fra træffet her.

2019.06. Store spændende udfordringer i Sverige

ventede mig, da jeg kørte til Finnskogen for at deltage i Bjørn-Magne Broen'e "Grenseløse Grusmisbruk"'s event, hvor omkring 99 andre med svaghed for kørsel i løse sten, mudret jord, sandede stier, mosbeklædte skovveje eller græsbevoksede markveje også deltog. I løbet af en lille uge fik deltagerne i "Adventure MC Tours Norway" flotte program, rig lejlighed til at få opøvet, justeret eller måske lært nye teknikker udi off road kørsel.

   For undertegnede var dagene i skoven helt uden sammenligning med ret meget andet jeg tidligere har prøvet. D.v.s. "Stuga træffet" i Järnforsen kommer meget tæt på, hvad off road kørsel angår. Kendetegnet ved begge træf er, at "man kommer hinanden ved", kærer sig om hinanden, hjælper og støtter hvor der er behov og lærer nye mennesker at kende, som viser sig at være nogle dejlige venner, man ikke vidste man havde.

   Selvfølgelig måtte jeg lave en Ride Report fra sådan et kæmpe godt meeting. Du kan finde og læse den under rubrikken "Svenske udfordringer", go fornøjelse med læsningen.

2019.05: For døve ører

At afvikle et kørekusus uden at deltagerne kan høre hvad jeg deler ud af gode råd, vejledning og fantastiske vejledninger, det kunne godt være ren tidsspilde! Men det var det bestemt ikke. Ihvertfald ikke hvis jeg skal dømme efter hvad jeg så undervejs i kurset, samt hvad deltagerne efterfølgende har skrevet til mig om kurset. Tak for alle jeres roser. Det glæder mig rigtig meget at I fik noget at arbejde videre med. 


Hvis ovenstående er lidt uforståeligt, er det måske fordi det jeg skriver om, er et kørekursus for døve og hørehæmmede, som jeg afviklede for "SignRiders". SignRiders er en landsdækkende klub for netop døve og hørehæmmede, og de kontaktede mig for at høre om jeg ville lave et MCTC kørekursus for dem. Hvilket jeg meget gerne ville. Med lidt nervøse mavekriller mødte jeg op i Odense og fik nogle herlige timer sammen med en lille flok fra SignRiders. Se min reportage fra kørekursus "For døve ører"

2019.04. Sand, støv og sol

Åh ja, jeg har været med Erik A og Hans Peter S på tur. Deres "Rookie"-ture er for længst gået over i historien som en "må-deltage-tur". Også selv om det med at kunne betegnes som "rookie" er fortid! Men altså, de to østjyder har udvidet begrebet ved at lave to ruter. En for de rigtige "rookies" og én lidt sværere og hvor der køres lidt hurtigere. Og vupti, så kan alle deltage. Herligt, for det var igen en skøn tur i et flot og forårs klædt landskab.Tak til Erik A og Hans Peter S for det store arbejde de lægger i at skabe nogle helt igennem fantastisk gode rammer til en herlig tur i det tidlige forår.

   Se min reportage fra turen her.

2019.04. Første klasse på off road skolen

På en flot lørdag i april var jeg inviteret til at deltage på Peter H. Pedersens "Adventure Offroad Course". Et tilbud jeg ikke kunne sige nej til. Altså mødte jeg op på adressen i Fårvang og indskrev mig på skolens første klassetrin. Under lærker og forskellige rovfugles sang og vinger, gennemkørte jeg, sammen med 5 andre, alle de indledende øvelser, som er basis læren for kørsel udenfor fast underlag. Slalom, cirkel, planke, bakker, grus og sand, samt mange andre mere eller mindre spisfindige udfordringer, Peter havde stillet op til os 6 kursister.
   For mig var det en sjov, og lærerig dag, selv om jeg ikke mener jeg hører under betegnelsen rookie, et andet ord for begynder, i netop den sport. Men, som jeg altid påstår i forbindelse med mine egne kurser (på asfalt) så kan alle lære noget, og desuden - hvis ikke andet - så er det altid morsomt at lege med sin motorcykel. Den regel holder!


Kunne du være interesseret i at lære at køre i terræn, er jeg sikker på Peter gerne tager imod dig og din motorcykel på bakkerne oppe i Midtjylland. Du kan se billeder fra dagen, og læse om mine oplevelser her.

2019.01. Tiden nærmer sig ...........

Men jo, der er da et par måneder til mange igen, med fuld forsikring, må køre på asfalten på de kære tohjulede. Tiden indtil bruger mange på at overveje, om og/eller hvilket kørekursus de skal melde sig til.Jeg har et forslag til alle som ikke er helt sikre på at håndtere deres motorcykler. Meld dig til et køreteknisk kursus i MCTC / MC Touring Club regi.


Selvfølgelig er du, og rigtig mange andre, gode til at køre motorcykel. Helt sikkert. Men mon ikke du kan blive bare lidt bedre? Selv de mest hardcore racerkører bliver bedre og bedre, jo mere de øver. Også når de hedder Rossi!


For 6. år i træk arrangerer MCTC ’s egne instruktører, køretekniske kurser for medlemmer, hvor deltagerne øver de elementære færdigheder, som er vigtige for enhver motorcyklist at kunne.

   At kunne håndtere de grundliggende køreteknikker gør, at du smutter gennem snævre passager og skarpe slalomøvelser, som en sveske.  At du kan køre 8-taller og rundt i små cirkler uden tøven. Og at du kan lave U-vendinger og andre lignende øvelser, uden at føle dig stresset.

   Når du er tryg ved motorcyklen, er du mere afslappet og du kan koncentrere dig om de trafikale forhold, fordi du ved du har helt styr på motorcyklen. Først da er du klar til at erobre verden.

   Når du føler dig 100% tryg ved at føre din motorcykel ude i trafikken, er chancen for at du laver ulykker og kommer galt af sted meget mindre. Desuden, jo mere tryg og sikker du er, jo nemmere og sjovere er det at køre på de to-hjulede.


MCTC køretekniske kurser er manøvrekurser, hvor al kørsel foregår ved moderat tempo. Det er kurser hvor netop de grundlæggende teknikker øves og finpudses. Der er maksimum 8 deltagere pr. hold, hvilket giver instruktøren tid til at give hver enkelt de råd og den vejledning, de har behov for. Alle instruktører er motorcyklister med mange års erfaringer og har tusindvis af kørte kilometer bag sig. De er uddannet af MCTC på et specielt diplomkursus.

   Rådet for Sikker Trafik opfordrer og råder motorcyklister til at, citat: ”Sørge for at din køreteknik er i orden. Hvis din rutine er rusten, så tag et køreteknisk kursus”, hvilket MCTC næstformand Lene Michelsen,  fulgte op i TN med at mene, citat: ”Som motorcyklist er man nødt til selv at tage ansvaret for sin egen sikkerhed i trafikken”.

   En måde at tage ansvar og få ”afrustet” sin teknik, er at bruge et par hundrede kroner på at deltage i MCTC egne køretekniske kurser. De er et rigtig godt ”rust-fjerne-middel”.

   D.v.s. de store trafik organisationer og klubber støtter op bag kurser, og opfordrer til at gøre hvad man kan for at blive god til at håndtere de mange livlige kilo dødvægt, der kan give så meget glædet, men også være årsag til megen sorg og store tab, såvel menneskeligt som økonomisk.


Øvelserne på MCTC's køretekniske kurser omfatter bl.a. undervisning i balance, kørsel i større og mindre cirkler, U-vendinger og kontrastyring. Standsning, igangsætning og slalomkørsel med varierende hastigheder. Bremseøvelser ved forskellige hastigheder. Alle kurser varer 2 timer. Øvelsernes sværhedsgrad tilpasses den enkelte elev, og prisen for et kursus er kun kr. 250 for MCTC-medlemmer. Ikke medlemmer af MCTC kan deltage for kr. 350.


Medens du overvejer hvilket kursus du skal melde dig til, kunne du også overveje om du måske skal møde op til kurset med en fuldt pakket motorcykel? Det er ikke det samme at håndtere en ”nøgen” motorcykel, som én, hvor der hænges 20-30-40 kg bagage på. Eller måske sidder en passager på 70 kg.

   Inviter din bagsædepassager med på kursus, og bliv bedre rustet til ferien med konen eller kæresten. (Det koster ikke ekstra på vore kurser.)

    Hvis du møder op på kurset med den passager du kører med til hverdag og i ferier, har du mulighed for, under trygge rammer, at øve håndtering af motorcykel med passager, gennem de forskellige øvelser. Det giver en god basis for dig forud for ferieturen.

   Når du øver kørsel med passager gennem forhindringer, øver du kørsel med øget vægt, under forhold du oplever, når du kører ude i trafikken. Du bliver en bedre chauffør, fordi du har øvet dig, men din passager bliver samtidig en bedre passager, fordi vedkommende oplever hvordan du udvikler dig, hvordan du bliver bedre til at håndtere dit køretøj, og netop dette gør passageren mere tryg, og derfor mere afslappet.


Hvis I er en mc-klub, eller en køregruppe, måske en gruppe piger, som har ønsker om at få jeres eget kursus, afviklet på et tidspunkt hvor I har tid, og i jeres lokalområde, må I meget gerne kontakte MCTC instruktørerne. Vi opretter gerne et kursus for hold, op til 8 personer. Sammen med jer finder vi et egnet sted, og arrangerer et kursus tilpasset jer.

   Sådanne arrangementer kunne for eksempel være aktuelt på Sjælland, idet MCTC p.t. ikke nogen MCTC instruktører på Sjælland, men der er flere af klubbens instruktører, der gerne tager turen over Storebælt for at afvikle  kurser.

   Søg efter instruktør i facebookgruppen ”Kørekurser MCTC” eller på Facebook


Du kan se reportager fra tidligere kurser:  2015.04     2016.04  eller  2018.05     


MCTC’s instruktører ønsker alle en god og sikker sæson

/Peter Kr. Riber

2019.01 For første - og forhåbentlig sidste gang...............

har jeg skrevet en reportage fra en tur, jeg ikke fik kørt!

   Januar måned skulle jeg have tilbragt under Sydafrikas dejlige sol. Jeg skulle have kørt rundt på min GamleSlæde, altså min egen skønne BMW R1200GS'er og nydt de fantastiske landskaber og beundret dyrelivet sammen med disse to fantastisk venner.

   Sådan blev det ikke! Desværre brækkede jeg et ben 14 dage inden jeg skulle være steget ombord på flyet til Durban, Sydafrika. Jeg måtte derfor aflyse rejsen, blive hjemme i Danmark og humpe rundt på et ben, hjulpet af et par krykker, således at jeg til stadighed kunne holde hovedet højt. Dog skulle jeg, minimum 4 x 30 min. hver dag, sidde eller ligge med venstrebenet oppe over hjertets højde! Og jeg måtte ikke støtte på benet de første 4 uger, og derefter kun en smule støtte, svarende til 10-15 kg.

   De første dage gik ok. Da var jeg så chokeret at jeg ikke fattede at det virkelig var hændt for mig! Men det var altså sandt. Den kæmpe støvle jeg havde fået snøret sammen om benet, var hele døgnet klar til at bekræfte det var sådan det var. Nøj hvor var jeg ærgerlig. Det var da bare ikke til at holde ud!

   Nu er der gået godt 4 uger, og jeg er begyndt at støtte lidt, d.v.s. max 10-15 kg, på benet. Og jeg fandt så ud af at jeg ville lave et lille skriv om den tur der ikke blev til noget. Den tur jeg ikke skulle køre. Læs med her.....

2019.01. Med drømmene i behold

og masser af lyst og energi til at leve drømmene ud, startede 2019 med et kæmpe fald fra stjernerne.Med et venstre ben fixeret i en stor støvle med velcro, som jeg havde fået strenge ordrer på at beholde på benet 24-7, måtte jeg med møje og besvær forsøge at forstå og forholde mig til, at den vidunderlige tur, som skulle indlede det nye år, ikke blev til noget.

   Planerne var lagt. Budgettet sprængt. Min GamleSlæde, den gule BMW R1200GS fra 2005 var afskibet. Flybillet til Durban i SydAfrika købt. Nyt DANE tøj var pakket i kuffert - og sendt sammen med motorcyklen - sammen med ny Schuberth E1 hjelm og en stak t-shirts, trusser, strømper m.v. Alt var klar og der manglede faktisk kun at få mig selv barberet, badet og iklædt et sæt tøj som ikke var alt for varmt, så kunne jeg køre til lufthaven i Billund for at rejse ned og køre en længere tur i SydAfrika. Men sådan skulle det så ikke gå.

 

Jeg havde et uheld kun 10 minutter inde i afviklingen af "Prinsens Jule Kur", det sidste arrangement i 2018. Jeg væltede på Yamsen, fik venstrebenet i klemme mellem cyklen og jorden, og brækkede benet! ØV ØV og ØV.

   Min rejse blev aflyst, og jeg fik tid til så meget andet. Eller rettere, det fik jeg ikke, for jeg måtte ikke støtte på benet. Jeg kunne kun bevæge mig rundt ved hjælp af to krykker. Derfor er en meget stillesiddende livsførelse det som jeg må og kan lige nu.

   Det gode ved det styrt er, at jeg endelig fik færdggjort min reportage fra en ferietur, min dejlige kæreste og hustru Jeanne og jeg gjorde i 2014. Jeg synes du skal klikke dig ind og læse min RideReport. Det er simpelthen så utroligt hvad jeg har oplevet. Ikke kun på den omtalte tur, men i det hele taget. Som motorcyklist har jeg besøgt mere end 40 lande i Europa, og det har givet anledning til at jeg har lavet en masse rejsereportager, som er offentliggjort her på siden. Klik dig ind på de enkelte historier via menuen ovenfor. Se mine mange billeder og læs mine reportager. Der er gode fif  og inspiration til ture i ind- og udland. Har du spørgsmål, så tøv ikke. Skriv til mig - og jeg svarer hurtigst muligt.


Jeg ønsker dig go fornøjelse, og sender mine højt løftede venstre hilsner til dig, samtidig med jeg ønsker dig et fantastisk godt nytår

bmvenliGSt

Peter