Mc-eventyristen.dk

BikeAdvenTurist.com

2018.12.21. Prinsens Jule Kur 2018 er overstået

I god ro og bedste orden og forbilledligt kørt og afviklet, ønskede alle deltagerne hinanden en rigtig god jul samt et godt og spændende nytår, inden de igen kørte hver til deres, efter de, i de fleste af dagens lyse timer, havde moret sig og leget sammen i det sydvestjyske, hvor venlige landmænd og forventningsfulde lodsejere, frivilligt havde lagt jord, mudder, majs-stubbe, sand og grus til dagens ruter.

   Som et nyt tiltag havde Prinsen indhentet tilladelse til at Jule Kuren måtte køre ind på Torvet forand Sct. Jacobi kirke, og køre rundt om det store JuleTræ, som pynter med sine lys i disse mørke vintertider.

   Læs reportagen om "Prinsens Jule Kur" ved at klikke på dette link.


Samtidig med offentliggørelsen af min reportage om Prinsens Jule Kur,

vil jeg ønske alle mine skønne læsere og følgere

den allerbedste, smukkeste og skønneste Jul

samt et godt, spændende og lykkebringende Nytår.

Tak til alle - I har alle bidraget til at år 2018 var

et dejligt oplevelsesrigt og skønt år!

2018.11.25. I år holdes "Prinsens Jule Kur" for 5. gang

Turleder er samme ekvipage som tidligere, Ole AI på sin gamle BMW R65GS. Ole har igen fundet en rute, som udfordrer på teknisk kunnen og stiller krav til dækmonteringen. Knopper er - måske ikke et must - men de vil bestemt gøre det nemmere at forcere nogle af de sektioner, deltagerne bliver præsenteret for. Situationen på billedet er et sted (vi har fået lov at køre af grundejeren) hvor vi passerer et par bække og skal køre gennem et mindre engområde, hvor der ikke har været afgræsset eller dyrket i mange år, hvis overhovedet nogensinde!


"Prinsens Jule Kur" byder i jubilæumsudgaven også på en overraskelse. Deltagerne skal nemlig "danse om juletræ". Og det er ikke et hvilket som helst juletræ. Næ nej, det er Juletræet på torvet i en nærværende købstad. Så siger jeg ikke mere. Indslaget skal ses som et ekstra tiltag i købstadens Jule- halløj. Vi, en flok NisseUdklædte ekvipager på pyntede motorcykler, kører et par gange rundt om træet på torvet, til, forhåbentlig, stor glæde og fornøjelse for byens borgere.


Har du gættet hvilken købstad vi gæster, kan du overvære "vores dans om juletræet" foran Sct. Jacobi kirke, i tidsrummet 13.30 til 14.30. Vi glæder os meget, og glæder os også til at se dig blandt publikum.

Oktober 2018. Ny Schuberth E1 hjelm monteres med SRC kommunikationssystem

Til mit næste - store - rejseprojekt - har jeg fornyet beskyttelseshjelmen til mit hoved. Nogen vil påstå der ikke er noget at beskytte, men det passer ikke. Jeg har et meget hurtigt groende hår, som, især når det er nyklippet, ikke fylder særlig meget, men sidder pænt tæt på hovedet. Det er værd at passe godt på! Da jeg skulle have ny hjelm til håret, og alt det andet som gemmer sig inde bag skallen, faldt valget på den nyeste generation af Schuberth E1 hjelmen. Det er Schuberth's svar på endourokørernes ønsker om en hjelm, tilpasset de udfordringer som kørsel udenfor de asfalterede veje kræver og fordrer.

   Gennem mange år har jeg kørt med hjelme produceret af Schuberth, og siden firmaet for to år siden præsenterede første generation af endourohjelmen E1 var jeg solgt. Derfor skulle der stå Schuberth E1 på min nye hjelm. Og det gør der.

   jeg er kæmpe godt tilfreds med hjelmen, og den gamle har passet rigtig godt på mit hoved på mere end 50.000 tilbagelagte kilometer siden 2016, da E1 kom på markedet herhjemme. Du kan se og læse mere om hjelmen her.

2018.10.05. Invitation til Prinsens Jule Kur 2018

Snart er det atter tid for Prinsens Jule Kur. Tilmeldingen er nu åben. I invitationen opfordres alle til at komme udklædt i et efter årstidens højtid passende klædedragt.


De 15 ekvipager der er plads til på Jule Kuren, tildeles efter først til Mølle- princippet. Da der flere år har været stor interesse for at være med, opfordrer vi til at  melde sig hurtigt. Venteliste oprettes, når 15 har tilmeldt sig.


Prinsen opfordrer til at alle 15 deltagere kommer udklædte. Det er et skønt syn, når kortegen af motorcyklister kører gennem samfundet iført NisseDragt.

Kuren er ved at være en instituion på egnen, og mange steder har vi set publikummer stå og vente på kolonnen. Hjælp Prinsen med at give alle disse dejlige mennesker, på hvis marker og jorder vi har fået lov at køre, en herlig juleoplevelse.

   Der vil være en fin præmie til bedst udklædte ekvipage.


Vi glæder os meget til årets sidste fællestur. Se reportage fra Jule Kuren 2017 her.

Læs programmet for dagen og om hvordan du tilmelder dig Prinsens Jule Kur 2018

2018.09.18. Andet afsnit af reportagen hvor Jeanne og jeg kører rundt om Bornholm

fører os bl.a. til et KBG fængsel i Vilnius. I et pænt kvarter, i en herskabelig villa, havde KGB under den russiske besættelse af Litauen, indrettet et fængsel og efterretningscenter i hjertet af Vilnius. I dag er der museum, og rædslerne fra fortiden er illustreret på en måde, så kun ganske lidt er overladt til fantasien.

   På turen så vi dog ikke kun rædsler. Vi mødte mange venlige mennesker. Så flotte landskaber, hvoraf mange lignede det hjemlige. Næsten overalt var der storke, som tydeligvis var vant til nærværet af mennesker. Vi nød køreture på fine veje, og bandede - kun Jeanne - fælt over grusveje, hvor overfladen lignede det tidligere så kendte og meget brugte vaskebræt. Vil du se en skov fra oven. tag trappen og oplev træernes susen fra et stisystem 15 - 40 meter over jorden.


   Oplevelserne var mange og forskellige. I løbet af tre uger kørte vi 5000 km, gennem 7 lande og havde en herlig ferie, hvor kludehjemmet blev brugt til næsten alle overnatninger. Se og læs andet afsnit af reportagen om turen her.

2018.09.10. På Gladius og GS gennem 7 lande for at komme rundt om Bornholm

I løbet af tre uger kørte Jeanne og jeg, på hver vores motorcykel, en tur rundt om Bornholm. Vi så ikke øen. Men vi så og oplevede rigtig meget andet.

   Vi spolede ca. 5000 km på kilometertællerne de 20 dage vi brugte. Hver dag havde vi nogle mål for hvad vi ønskede at se og steder vi ønskede at besøge. Undervejs mødte vi mange søde mennesker, og havde ingen problemer overhovedet. Eller jo, vi fik faktisk "stjålet" en liter juice, fra et køleskab på en campingplads!

   Absolut ikke værd at nævne, hvis det ikke lige var fordi turen førte os gennem Baltikum, og dermed gennem lande, som mange har negative fordomme mod. Vores tur førte os gennem Estland, Letland, Litauen og Polen. I hver eneste af disse fire lande, såvel som i de øvrige lande, Sverige, Finland og Tyskland vi også kørte igennem, parkerede vi vores motorcyker i større såvel som mindre byer, uden opsyn, med al vores oppakning frit synlig og tilgængelig. Nogle steder også natten over.

   Pas, nøgler, registreringsattest o.l. værditing bar vi med os, men det meste andet var kun spændt fast med RockStraps. Jakker, bukser, støvler m.m. lå ofte smidt  hen over sæderne. Alle steder har vores motorcykler og grej stået og ventet på os. Ingen har rørt noget eller taget noget. Alle har til fulde levet op til vores tillid. Det har været en kanon god oplevelse. Du kan nu læse første afsnit af min reportage. Klik her og glæd dig til resten, som følger snarest.

2018.07.30. Den Gamle Slæde har været på udflugt

Midt i juli måned fulgte jeg Flemming J fra Haderselv på en tur rundt i Skotland. Et herligt gensyn med et meget grønt og frodigt klippefyldt land, som har en enorm indvirkning på fantasi og drengedrømme, ikke mindst fordi landet er fyldt med gamle borge og smukke byer, samt klipper, fjorde, søer, skove og dejlige mennesker.

   Siden dengang mor var dreng og tv serier om Sir Lancelot og Ridderne omkring det runde bord hærgede Danmark, har jeg haft Skotland på min rejseliste. For to år siden var jeg deroppe sammen med min dejlige kæreste Jeanne, nu min hustru, og vi havde en fin tur, men opgav midt i Skotalnd, fordi vejrudsigten dengang lovede heavy storm, thunder and rain, og det gav ikke mening at kigge på smukke landskaber, når tåge og regn dækker for udsigten.

   I år var jeg heldig at vejret var indstillet på at vi skulle have de bedste betingelser for et besøg deroppe, og Flemming og jeg tog chancen. Et godt valg, som ingen af os har fortrudt.

   Se min rejse report fra turen under rubrikken: "The adventure starts here"

2018.06.30. Bike Adven Turist Træf 2018 er afviklet

I skønneste vejr sammen med verdens bedste træfdeltagere blev den sidste weekend i juni brugt til at afvikle årets begivenhed på vores Mini Primi Camp. I et forrygende tempo, med høj varm sol fra en blå himmel, til lyden af knap 50 motorcykler, kom de fra hele Danmark, for at nyde livet i det sydvestjyske. Vores camp lagde græs og shelter og teltpladser til de mange gæster. Alt klappede og det var vist kun æggene til morgenmaden lørdag der blev glemt. Nå ja, og så en enkelt pløk, som jeg fandt under oprydningen! Se reportage fra træffet her

2018.06. Byd din motorcykel og passager op til kinddans

Om et par dage skal jeg igen ud og være instruktør for en større flok glade motorcyklister. Det er deltagere på MC højskole på Borbjerg Møllekro, som får mulighed for at deltage på et MCTC kørekursus. Jeg glæder mig rigtig meget til kurset. Dels kommer jeg til at møde mange motorcyklister, hvilket altid er hyggeligt, dels har jeg, efter hvert kursus jeg har afviklet, altid en fornemmelse af, at jeg har bidraget til at andre med interesse for motorcyklister, har fået et lidt bedre "forhold" til sin motorcykel. Det tør jeg godt påstå, idet jeg efter mine kuruser er overstået, altid har fået kommentarer om, at deltagerne har været glade for at de "tog sig sammen" og meldte sig til kurset, fordi de når øvelserne er gennemført, har følt sig bedre rustet til at bevæge sig rundt ude i trafikkens jungle!

   I min reportage "Byd din motorcykel op til dans" kigger jeg dels lidt indad i mine kurser, dels gentager jeg nogle af de råd og vejledninger jeg giver, når jeg optræder som instruktør. Klik dig ind på reportagen og læs om hvorfor jeg synes du skal byde din motorcykel og passager op til kinddans. Go fornøjelse :-)

2018.05. Stuga Træf 2018 var en succes.

Endnu et "Lille Stuga Træf" er afviklet i bedste stil og til alle deltageresfulde og fælles glæde og fornøjelse. Det fjerde træf i den lille røde hytte i skoven nord for Järnforsen, Sverige, blev også med det største antal deltagere nogensinde. 14 friske gutter fra 4 nationer mødte frem. Kørte på motorcykler, drak øl, Gammel Dansk og whisky. Fortalte historier omkring bål, hvor også maden blev tilberedt. Sov i telt og snorkede om kap, hvilket kun omstrejfende elge, ulve og ræve kan og vil bevidne.

   Lille Stuga træffet er i korte træk et tilbage-til-naturen-træf, hvor vi bader i søen, skider i skoven og lever med myg og andre farlige dyr! Læs min reportage og se de mange fine billeder fra flere af træfdeltagerne ved at klikke her........!

2018.04. Off road ture er meget hygge

"Hygge" i off road kredse, inkluderer kørsel på ikke asfalterede veje og andre arealer uden fast belægning, go mad i store portioner, fællesskab, motorcykeler i uendeligt mange udgaver, oftest af meget forskellig alder og til tider også lidt spiritus. Dog altid efter vi har kørt os selv godt møre og tørstige. Men ingen spiritus denne søndag. Kun kaffe og rundstykker ad libitum.

   "Rookie 3,0" er et nyt initiativ på den lysende Off Road himmel. Efter den første fællestur med det navn, vil jeg hævde: "Rookie 3,0" bliver en klassiker.

   Takket være Erik A, Hans Peter S og Jørgen H, som i fællesskab stablede arrangementet på benene, viste deltagerantallet tydeligt, at interessen for sådan en tur, er stor. Der var tilmeldt mere end 30 ekvipager. De mange motorcykler og glade mennesker, fyldte godt op i Tørskin Grusgrav, hvorfra starten gik den søndag i april, hvor foråret for alvor brød igennem i år 2018.

   Se en reportage fra "Rookie 3,0" her - go fornøjelse. Til alle deltagerne på turen: "På snarlig gensyn"

2018.03.25. Efter et par forsøg, lykkedes det Stig H at afvikle sin sæsonstart tur

Ikke færre end 3 gange måtte Stig kalde til sæsonstart 2018, inden han den lørdag i marts, hvor vi natten til søndag, skulle vende tilbage til "sommertid", smilende kunne byde velkommen til - for nogen - årets første fællestur. Stig havde valgt Tørskind Grusgrav som mødested, og 13-14 ekvipager mødte frem til starten kl. 10.

   Temperaturen bød på lidt forår, men solen så vi ikke meget til. Skyer dækkede fra deres plads ikke langt over træernes toppe. Uanset forholdene, fik vi en herlig livsbekræftende tur ud af Sti(g)finder's anstrengelser for at vise deltagerne egnede veje, hvor vi kunne lege og hygge sammen i et par timer.

   Kæmpe tak for initiativet Stig. Og tak for du deler dine ture med os andre. Se og læs om turen her.

2018.02.18 Når man kører med Trynen i sporet...............

kan man få våde støvler. Men kig lige på smilet og blikket i mine øjne! Tro mig, det var en fantastisk go dag med drengene. Sjældent har jeg haft det så herligt. Som jeg sagde til konen inden afgang, efter hun bekymret havde mindet mig om at passe på mig sel............. "Skat, jeg er i gode hænder"!


Og det var jeg, men det var så oss nødvendigt. Der var lidt vådt, lidt mudret, lidt blødt hist og pist. Men nøj for en tur. Se et par billeder fra turen "MudHogs med trynen i sporet"

2018.01.18 Kørekurser - en rigtig god begyndelse på årets mange ture

Foråret anes forude. På de sociale medier og i klubberne, går snakken lystigt omkring opstart af motorcykel sæsonen og ikke mindst, hvor turene skal gå hen. Computere og rejsebrochurer studeres grundigt. Hvilken vej? Hvad skal ses? Hvem skal med?. Mulighederne er uendelige. Inspiration søges og farverige drømme fodres, venner spørges.


Har du overvejet - eller skal du ha et skub? Mange har allerede indset, at et køre- og manøvrekursus er den helt rigtige måde at begynde motorcykelsæsonen  på. Andre er lidt mere træge, måske især Jyder, som måske tænker: "Ka' de' no oss betål sej?" - det korte svar er: JA - helt bestemt.  Læs mere om køre-  og sæson-opstarts-kurser her på siden.

2018.01.04. Årets første fællestur var en våd men herlig oplevelse.

Ligesom sommeren 2017, fristes jeg til at skrive. Sammen med enormt mange danskere, ikke mindst mine med-motorcykelchauffører, ønsker jeg en mere sommerlig periode, som gerne må vare fra marts-april frem til oktober-november. Er det for meget forlangt, kan vi godt klare lidt vådt føre og kraftig vind i marts og nobember. Bare vi så får kanon godt kørevejr resten af perioden!

   Ønsketænkning? Ja, men det er jo netop også tiden for ønsker og gode forsætter. Personligt har jeg fået rigtig mange velmenende ønsker om et godt.Nytår, og jeg har selv givet mindst lige så mange ud til dem jeg har været i berøring med hen over Jul og Nytåret. Og tak til alle for de gode ønsker jeg har fået med på vejen.


Som optakt til år 2018's første fællestur, holdt jeg en rimelig rolig, men skøn og fin nytårsaften sammen med min dejlige kæreste, som også er min hustru. I 2017 nåede jeg ikke med til turen den første januar, fordi jeg ganske enkelt var kommet i dårligt selskab aftenen forinden. Selskabet havde lokket - og tvunget - mig til at oindtage meget mere alkohol , end godt var. Ihvertfald hvis man skulle ud og køre bil eller motorcykel ude i samfundet. Så jeg blev hjemme fra turen 1. jan. 2017


Men i år, 2018, var jeg med, og jeg nød hele turen. Og ja, det regnede en del af den tid, det tog at køre de godt 80 km ovre omkring Vandel. Og ja, mark-, skov- og alle andre veje var også våde. De om-, bag- og afveje vi fulgte, var desuden fyldt med mudder og vandpytter.

   Men pyt med det. Jeg har aldrig været så våd jeg ikke er blevet tør igen. Og selskabet , de andre 18 ekvipager der var med denne første dag i det nye år, de var som ventet, en flok herlige mænd og en enkelt kvinde, af rette støbning. Ægte knoldhopperentusiaster. Whau hvor det gik over stok og sten, mudder og vand. Smil overalt. Lune glimt i øjnene. Herlige kommentarer. Venlig mobning. Hold nu k... hvor jeg elsker jer, hver og én. Det der under et kaldes "socialt samvær" har en speciel dybde og rummelighed når man samles omkring motorcykler med knoppede dæk, brede styr, smalle sæder og kæmpe fodhvilere, beregnet til at stå på!

   Jeg kunne blive ved med at lovprise alle de skønne menesker jeg har mødt og lært at kende gennem mit liv som motorcyklist. Men det vil jeg ikke. I stedet vil jeg lave et link til år 2018's første reportage, og opfordre dig til at læse og se billederne her  "Årets første fællestur" - go fornøjelse


_________________________________________
Til Toppen / menu                     Til "Siden sidst 2017"