Mc-eventyristen.dk

BikeAdvenTurist.com

Rundt i Europa

....... med start fra Kvong

2017.03.31. Min kæreste har købt anden motorcykel.

For at ingen skulle få mistanke om, der var tale om en aprilsnar, købte hun cyklen den sidste dag i marts måned. Jeanne er nu den glade ejer af en Suzuki Gladius, som udstyret med såvel topboks og sidetasker, er så klar til at køre ud i verden (læs europa) at det var svært at vente. Jomfruturen gik over Esbjerg til hjemmet i Kvong. Gennem samtaleanlæget, kunne jeg høre hende smile hele vejen. Herligt at have en glad kæreste.

Se flere billeder og læs om fra købet her.

 

Søndag 2. april afviklede DMU Dansk Enduro "Wild West" i Oksbøl. Jeg startede knallerten og kørte ud for lige at kigge på, ad de der frygtløse mænd og kvinder kan med deres helvedes maskiner. Jeg kom netop som der var kaldt sammen til førermøde, og blev længe nok til jeg fik et godt indtryk af ruten. Vejret var, efter min bedømmelse, perfekt. Ikke for varmt idet en lys blågrå himmel dækkede for solens varmende stråler, medens en sagte vind legede med de tørre brune blade og grene, der endnu ikke havde fået deres grønne blade klistret på. Jeg lavede en lille reportage, som du kan se her.

2017.05.25. Portalen til vores MiniPrimiCamp dekoreret med motorcykler i træ.

På hjemmefronten er der sket dette, at de motorcykelmodeller et par af vores gode venner kom med nu har fundet deres blivende parkeringsplads. Motorcyklerne er et par flotte encylindrede højbenede modeller, som jeg efter ganske kort tids overvejelser, fandt den helt rigtige placering til. De skulle pynte indgangen til Mini Campen, nede bagerst i haven. Med hjælp fra vores gode naboer og venner, Helle og Carl fik vi de tunge træmodeller placeret på nogle kævler jeg i forvejen havde fået arrangeret i hegnet.

Se en reportage fra opsætningen her.

 

På udefronten er der sket dette, at jeg har været på udflugt med Toftlund MC's gæster. Sammen med 30 glade kunder fra motorcykkelforretningen på Koldingvej i Toftlund, var jeg i Magdeburg, hvor vi besøgte Schuberths motorcykelhjelmfabrik. Det var en fantastisk god tur, som var rammet ind af solskin, glade gæster og mange oplevelser. Udover Schuberth besøgte gruppen Autostadt i Wolfsburg.

Du kan se en reportage fra turen her.

2017.07.12. Og den nye Fru Riber var eller rettere er ...................

ikke nær så agressiv eller frygtindgydende som billedet umiddelbart forsøger at give indtryk af.

Velkommen på forsiden, og velkommen i familien, til min dejlige Hustru. Vi er nu erklærede ægtefolk. Udover vores kærlighed til hinanden, udover de mange dejlige oplevelser vi har delt til nu, har vi nu også samme efternavn.

Vi har været på bryllupsrejse til Norge. I Vrådal ligger Quality Straand Hotel og Resort, hvor vi har boet og nydt livet sammen flere gangen. Med udgangspunkt fra byen ved Bussvikfjorden, i den nordlige ende af Nisser, kørte vi rundt til flere forskellige destinationer, hvor vi enten gik turen i fjeldet, kiggede på udstillede genstande fra det nittende århundrede, blev våde af regn fra oven, og sved fra kroppen, medens vi møjsommeligt forcerede bjerge, gik gennem dale, fulgte jord- eller stenspor, hvor væltede træer, flere gange gjorde fremmarchen besværlig, men aldrig farlig. Eller jo, lidt farligt er det altid at færdes i naturen, men vi klarede endnu en gang frisag, og havde nogle skønne dage i Norge.

Du kan se og læse om nogle af vore oplevelser på bryllupsrejsen, hvis du klikker dig frem til historien her.

2017.07.24. Bike Adven Turist Træf 2017 blev en kæmpe succes

Efterhånden som alle indtryk har haft tid til at lejre sig og gro fast i bevidstheden, bliver det mere og mere den begivenhed, jeg vil huske næst-bedst af alle de oplevelser jeg har haft i løbet af 2017.

Knap 40 glade og forventningsfulde motorcyklister dukkede op på vores Mini Primi Camp for at være med til "festen" og hygge sammen. Og hygget, det blev der. Uanset hvor forskellige gæsterne var, uanset hvilken landsdel / land gæsterne kom fra, uanset om man var kvinde eller mand, var der en kanon go karma mellem alle deltagere.

Træffet levede fuldstændigt op til mottoet: Kom som en fremmed, og forlad os som en ven, vi glæder os til at se igen.

Træffet er et lille træf, hvor det at være sammen omkring motorcyklen, bålet, maden, lidt alkohol og lejrplads med telte og tarps, er de ingredienser der skaber en go weekend, uanset om man kender de andre deltagere eller er den nye ske i skuffen.

Som arrangører sidder Jeanne og jeg tilbage med en rigtig god følelse af, at vores gæster havde en go og fornøjelig, mindeværdig oplevelse, som de nu kan mindes, og måske glæde sig til at være med til næste år? Vi glæder os allerede, og har helt bogstaveligt været lidt igang med planlægning af næste års

Bike Adven Turist Træf 2018, som foregår i weekenden 29. juni til 1. juli. Skal du være med? Se og læs om dette års træf her.

2017.08.08. Når Tenere.dk holder sommerfest, er der dømt RomIs til alle

Og det er bare så godt. Romis lavet af Touring Campens personale, slår alt andet hjemmelavet is. Sådan er det. Ikke til diskussion. Krusefix, aka Søren, er den glade giver, men kun fordi han er tovholder på sommerfesten, sammen med Jens E.

Tenere.dk sommerfest holdes hvert år den anden weekend i juli, og foregår hvert år på MCTC's Touring Camp i Nødager midt på Djursland. Vil du med til festen, kan du kigge ind her, og se hvordan det foregår. Og senere, hvis du er overbevist om, at du bare må være med, kan du kigge ind på hjemmesiden, Tenere.dk, til den internet baserede klub (som vel at bemærke IKKE er en mærkeklub, selv om navnet kunne få dig til at tro noget sådant!) Kig dig omkring, og find tilmeldingsblanketten, hvis du mener du ønsker at være med.

2017.09.22. Tur til BMW Werke i Berlin

For ottende gang har jeg netop været i Berlin, for at lede en lille flok glade kunder og venner af forretningen Toftæimd MC til BMW-elskeres "mekka", fabrikken på Am Juliusturm 14, tæt på floden Spree løber sammen med floden Havel. Turene til BMW med tilhørende andre indslag, er altid spændende og jeg ser frem til dem hvert år. På turene møder jeg nye spændende mennesker, der som jeg, har stor interesse i motorcykler og ture.

 

Desuden, jeg tror aldrig jeg bliver træt at at køre en tur på motorcyklen, og det bliver hvert år til en del tusinde kilometer. Weekendturen til Berlin var i år "afslutningen" på en rundrejse i Europa, som varede 4 uger. Græsset på vores MiniPrimiCamp havde derfor nået at gro meget, og trængte slemt til en omgang med rotorklipperen. Græsset er slået nu, og min RR om turen til Berlin er oploadet. Så mangler jeg blot min reportage fra de øvrige ca. 8000 km der blev kørt siden midten af august! De kommer snares, så stay tuned, så får du alle de gode detaljer fra en fantastisk sommertur.

2017.10.15. Min Gamle Slæde har igen været lidt rundt i Europa

Turen i 2017 gik gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien, Andorra og mange flere. Første del af turen blev kørt sammen med Henrik JN og Flemming J. Plan var at følges fra Danmark mod Portugal, langes europas vestkyst. Vi ville køre så langt og tæt på Portugal, som tiden ville tillade os. Alle tre kører BMW 1200 GS modeller. Alle tre har gråt som gennemgående farve, der hvor der er hår tilbage.

Henrik JN bor i Portugal. Flemming bor i Haderslev, og var den der havde den strammeste tidsplan. Men det kan du læse mere om i historien, som du finder her.

2017.12.22. Ole Ø. manden i det blå Jule-Jakke-Sæt vandt bogen "Tornen i Afrikas øje" for bedst udklædte ekvipage.

Stort TILLYKKE til Ole, som havde gjort rigtig meget ud af sin deltagelse, og derfor var en særdeles værdig modtager af Flemming Jørgensens bog, om en tur fra Nordkap i Norge til Cape Town i Sydafrika. Læs om "Tornen i Afrikas øje"

 

 

 

Familie, venner og bekendte,

samt forretninger og private, som hjælper os på hver jeres måde:

 

I ønskes en

Glædelig Jul samt et godt og lykkebringende Nytår

 

Vi glæder os til at dele rigtig mange eventyrlige oplevelser

og events med Jer alle i 2018

knus og kærligst

Jeanne og Peter

 

"Prinsens Jule Kur 2017" blev afbiklet sidste søndag inden juleaftensdag. I god ro og meget megen humor, tant og fjas, fik vi kørt et par ture, som min gode ven og stifinder, Ole AI havde tilrettelagt og fik afviklet på bedste vis. Vi havde en fantastisk god dag med venner og bekendte. Jeg har lavet en reportage fra Kuren. Du kan se billeder og læse om dagens gang her. Go fornøjelse.

2017.12.13. Nøj hvor vi glæder os............

Nu er det snarttid hvor glæden skal "leves ud" sammen med tårnhøje forventninger om, at dette års udgave af "Prinsens Jule Kur", bliver en kanon god oplevelse for deltagerne.

Vores WingMan, TurPlanlægger og godeste ven Ole AI har endnu en gang lavet en rute, som jeg tror vil indfri de deltagende gæsters hede forventninger. Jeg er en meget glad ansvarshavende arrangør, som ivrigt følger med på diverse vejrmeldestationer. Alle melder enstemmigt om tør vejr, måske endda med en smule sol. Det bliver herligt.

Desværre er sneen væk igen. Vi havde et par dage hvor sneen dækkede området. En smule frost og sol, blødte den lidt triste decembervåde stemning op, men nu må vi nok se i øjnene at det bliver en "Jule Kur" uden sne......... igen igen.

 

Se programmet for "Prinsens Jule Kur", men bemærk venligst, at alle pladser er optaget. Såvel stå- som siddepladser er væk. Men vi holder en ny "Prinsens Jule Kur" i 2018. På den er der endnu ledige pladser *s*

2017.12.07. Tredje og sidste kapitel om turen rundt i Europa

er nu skrevet og oploadet her på siden. Her fortæller jeg om de oplevelser jeg delte med min kære hustru Jeanne, efter jeg havde sagt farvel til mine tidligere følgesvende, samt min gode ven i Schweiz.

Vores overskrift for denne ferie var "Find det gode vejr". Hverken Jeanne eller jeg havde nemlig været helt godt tilfredse med vejret, som det havde artet sig i Danmark, hen over sommeren. Om det lykkedes os at finde lidt sommer og godt vejr, det kan du læse dig frem til, hvis du klikker på billedet, eller på dette link, som vil føre dig frem til "Rundt i Europa III". Go fornøjelse.

2017.11.12. Flemming Jørgensen, .......... nej, ikke Flemming BAMSE Jørgensen

men Flemming fra Haderslev har skrevet en bog. En bog om en køretur på motorcykel. Altså én tur på en BMW R1200GS Adventure på hele 33.000 km. Turen gik fra Haderslev i Sønderjylland, via København og Sverige op til Nordkap i Nordnorge. Først der vendte Flemming forhjulet på motorcyklen, og satte kursen mod Cape Town i SydAfrika, via Baltikum, Polen m.fl. til Tarifa i det sydlige Spanine, hvorfra han tog færgen til Afrika.

 

Old news, vil nogen sige. Med rette, for turen blev gjort for to år siden, og mange har hørt foredrag om turen, idet Flemming har været rundt i landet, og stadig har flere steder han skal ud og fortælle. Ved siden af sine foredrag og arbejde, har han arbejdet på en bog, og den er netop udkommet.

Bogen er en fantastisk fortælling om turen. I bogen fortælles om mange hændelser og oplevelser, som står i kæmpe modsætning til "livet i lille Danmark". Et sted skriver Flemming om en pause han gjorde under et stort træ nede i Afrika. Medens kaffevandet kogte kom nogle lyde fra den nærliggende plantage. Lyde som Flemming ikke umiddelbart kunne fastslå hvad var, så han ville undersøge om han skulle være bange eller kunne hjælpe! Inde blandt træerne fandt han en kvinde med en skovl og en bylt på armen...........

Et af de mange steder Flemming slog sit telt op for natten, fik han besøg. Medens månen lyste næsten som en projektør fra den skyfrie sorte nattehimmel, blev han vækket af snøft og puslen lige udenfor den tynde teltdug, hvor Flemming ganske tydeligt kunne se silhuetten af et af Afrikas vilde dyr, faktisk én af "The Big Five".................

Bogen hedder "Tornen i Afrikas øje". Forfatteren er danske Flemming Ehlerth Jørgensen, Haderslev. Jeg har læst bogen, og giver den min uforbeholdne anbefaling. Jeg har skrevet en anmeldelse, som du kan læse her. Go fornøjelse

2017.11.02. Anden del af min RideReport om årets længste tur ........

hedder "Rundt i Europa II"

 

I dette afsnit siger jeg farvel til Flemming i Sydfrankrig. Gør stop i Schweiz hos Daniel. Oplever det smukke Saarland i Tyskland og får endelig repareret stoplyset på min gamle BMW, så det nu lyser hver gang jeg trækker i håndtaget foran gasrullen, eller trykker på pedalen ved højre fod. Jeg var så heldig at Micha hos BMW Motorradzentrum /Niederlassung Bremen kendte problemet og nøjagtig vidste hvordan det skulle angribes for at blive fiksest Kæmpe tak til Micha for fint - og meget billigt - arbejde.

 

Turen fra Sydfrankrig til det Nordtyske var en tur jeg gjorde alene. De to, Flemming og Henrik, jeg havde indledt "Tour de Europa" med, var begge vendt hjem til deres respektive familier. Jeg var nu alene undervejs og kunne køre min tur, nøjagtig som jeg havde lyst. Og det gjorde jeg så. Læs om turen her

 

Til min store overraskelse og med lidt ærgelse i kroppen, har jeg et par gange indenfor de seneste 14 dage - 3 uger, oplevet nogen har kopieret og anvendt mine billeder fra denne, min hjemmeside, uden at spørge om lov til at bruge mine fotos. Udover at det er ulovligt, er det også ærgerligt for mig. Jeg gør ikke noget særligt for at håndhæve den copyright der er på min tekst og mine billeder, men jeg skal gerne henlede opmærksomen på, at jeg har fuld copyright på alt tekst og alle fotos, og håber andre vil respektere dette. Du kan læse mere om dette her.

2017.10.05. Nyt liggeunderlag til Europa-turen 2017

Fra det tidlige forår var planerne om en tur ned gennem Europa klar. Min gode ven Flemming "Cape2Cape2Whels" Jørgensen og jeg havde aftalt at køre en tur. Senere kom der lidt mere kød på turen, hvis jeg må sige det sådan. En Facebook ven, Henrik Juhl Nørgaard, bosat i Portugal, kom til Danmark i en periode lige før Flemming og jeg havde planlagt at starte vores tur. Henrik skulle på rundtur i Dankmark med sin søn Sebastian. Selvfølgelig på motorcykel. Henrik skulle "aflevere" Sebastian på gymnasiet i Rønde, hvorefter Henrik ville returnere til Portugal, hvor han har boet de seneste godt 25 år. Henrik og Flemming kendte hinanden, og de fandt på, at vi, Flemming og jeg, skulle "følge Henrik hjem", eller så langt som vi nu kunne nå, på den begrænsede tid Flemming havde til sin rådighed.

Forud for turen havde jeg besluttet jeg ville have et nyt liggeunderlag. Min søgen startede med diverse opslag på nettet, herunder forespørgsel i forskellig fora på Facebook, om hvilket liggeunderlag andre ville foreslå.

Mit valg faldt på et Exped Downmat XP 9 LW, som jeg i løbet af den månedlange tur blev mere og mere glad for. Indkøbet blev gjort hos Effektlageret i Horsens, hvor jeg fik god hjælp og vejledning til at finde det rette underlag, det vil sige en Downmat XP 9 LW. Du kan læse min anbefaling af Downmat'en her.

2017.05.30. Det er tid at melde sig, hvis du vil med til BAT Træf 2017

Sig nærmer tiden hvor vi for 4 gang inviterer til Bike Adven Turist Træf. Vi har bestilt en stor pattegris, som Steffan har lovet at marinere, for derefter at grille den over sagte gløder, så grisebassen bliver sprød og go at spise. Vi glæder os meget til at se nye såvel som tidligere deltager i træffet, som holdes fra 30. juni til 2. juli. Se og læs alt om træffet, og om hvordan du tilmelder dig her.

2017.05.16. Skuddene i mørket

Fru Riber, den nye fru Riber og jeg blev vækket af høje skrald, medens vi sov de uskyldiges søvn denne mørke og blæsende nat. Vi anede ikke hvad der foregik. Vi var på tur. Oppe i Lønstrup havde vi hentet en presenning, og var på vejen hjem. Vi havde soveposer og liggeunderlag med, og ville vi overnatte et sted undervejs, således vi fik en tur ud af afhentningen. Vi fandt et fint shelter i nærheden af Thisted. Lige ved vandet, med skoven i ryggen.

 

Hyggen ved shelterovernatning forsvandt, da vi blev vækket af meget høje skud. Meget tæt ved. Og jeg så mundingsild. Og det var midt om natten. Og jeg var bange! Og ingen af os anede hvad der foregik.............. læs mere her:

2017.05.08. En wild wild west weekend

Som en lagkage med vildt mange lag af yderst spiseligt stof, kom den just overståede weekend, flyvende forbi. Når jeg sætter tankerne til at rekapitulere de mange hændelser og tilkendegivelser jeg mødte undervejs gennem dagene, får jeg nærmest åndenød.

En ven ringede og fortalte han havde valgt at acceptere mit tilbud på en presenning, jeg skal bruge til at dække mod regn og andet godt fra himlen. En af vores høns fik en sød lille sort kylling ruget ud. Jeg havde meldt mig til at "lege i en stor grusgrav". Jeanne og jeg mødtes i Randers (hun havde været på tur med en veninde) og sammen kørte vi til Touring Campen og overnattede. På vejen hjem besøgte vi gode venner og familie. Vi fik leget og nydt den tilværelse vi sammen har skabt rammerne for. Livet er skønt og vi danser i samme takt, min skønne Hustru og jeg.

Se nogle indtryk fra weekenden her.

2017.05.01. MiniPrimiCampen fik sin permanente motorcykel

Vores dejlige venner Inge og Daniel Kunz kom på besøg og havde en gave, nej mange gaver med til os. Deriblandt 2 motorcykler i str. 1:1 udført i egetræ. De er så flotte og fine, og kommer nu til at pryde vores camp, idet de bliver stillet op ved indkørslen for at byde alle motorcyklister velkomne på pladsen.

Vi er så kæmpe glade og stolte over at modtage disse fine modeller. En kæmpetak til Daniel og Inge. Se en lille RR fra weekenden her

2017.04.23. MiniPrimiCamp tog imod de første gæster i år

HARK, Honda All Road Klub indtog vores camp på deres første shelter tur i år. Dermed er sæson 2017 for campen for alvor indledt og vi ser frem til at byde mange glade motorcyklister (og andre) velkomne her i det SydVestJyske.

VejrGuderne havde et blandet vejr på programmet, men da det overvejende var tørvejr, var det ikke så slet. Værst var blæsten, som kom strygende ind fra det endnu kolde Vesterhav. De mange træer i hegnet omkring pladsen har endnu ikke fået deres blade foldet ud, hvorfor vinden kunne lege med alt der ikke var bundet fast, eller var for tungt at flytte rundt med.

Heldigvis er HARK'erne ikke sådan at slå ud. De hyggede sig (kunne jeg fornemme fra terassen). Jeg fik lov at lave en serie billeder, som jeg viser her.

2017.04.15. Skønt forår, kåde mænd og quinder - masser af mudder

Sådan blev Skærtorsdag i det Sydvestjyske. Ikke mindst for den lille gruppe af MudHogs, som tro mod traditionen mødtes til morgenmad og fællestur, inden kursen blev sat mod Torvet i Dsbjerg, hvor alle friske motorcyklister fra hele landet (næsten) mødes for at fejre sæsonstart.

 

MudHogs er en lille gruppe motorcyklister med hang til knopper på dækkene, udder på tøje og støvler og et fællesskab, hvor alle hjælpe alle, hvis der er behov for hjælp.

Jeg var med - for tredje gang - og havde en særdeles skøn dag sammen med denne herlige gruppe, som i år var lidt mindre end tidligere. Skader, som ikke skyldtes "leg med motorcykel" og andre uheld forhindrede flere i at være med. Men vi der dukkede op, havde en herlig dag.

 

Se min RR fra en "Skøn Skærtorsdag" her.

2017.03.27. Alle parkeringspladser var optaget

Toftlund MC festligholdt deres 25 års forretningsjubilæum sidst i marts måned. En begivenhed som trak mange af deres forretningsforbindelser og kunder til Toftlund. Jeg var også dernede og lavede en fotoreportage, som du kan se på Toftlund MC's hjemmeisde i løbet af kort tid.

 

Vinteren er blevet afløst af foråret, og jeg har benyttet lejligheden til at rydde lidt op og ændre i garderoben. Efter meget søgen og prøvekørsel af en anden jakke, kom jeg frem til, at jeg ville prøve at "nøjes" med en regnjakke som yderbeklædning. Jeg bestilte og fik en fin regn parka med nylonfoer tilsendt fra 417.dk. Det passede mig rigtig fint. Var dejlig lang, havde gode lommer og mange andre finesser, som jeg glædede mig til at anvende. Men men men, efter en tur der startede i solskin, men hurtigt gik over i regn, måtte jeg sande, at reklamen havde lovet for meget. Jeg var drivvåd på overkroppen. Øv, det var ikke meningen.

Jeg var skuffet og ærgerlig. Jakken havde været anvendt på et par ture, og jeg havde nået at gøre reklame for den overfor andre med hang til at færdes ude i al slags vejr. Jeg kontaktede 417.dk, forklarede hvad der var overgået mig, beklagede min nød. Og fik en fantastisk "modtagelse af min klage". Selv om fristen for returneringen var overstået, var der ingen slinger i valsen. Jeg skulle sende jakken retur, og ville få min indbetaling tilbage på kontoen.

Og ikke nok med det. Knap efter jeg havde lagt telefonen efter samtalen, dukkede en mail op med en vedhæftet fil, som viste sig at være returporto. Alt jeg skulle, var altså at pakke jakken og aflevere den på posthuset. Det kalder jeg god service. Tak til 417.dk. Jeg handler meget gerne hos jer igen. Og har faktisk allerede gjort det, idet jeg har købt et par MC-ordonnans, DK M92, regnbukser.

Regnbuksen DK M92 mc-ordonans er designet af en af mine gode venner, og han lover de er regntætte. Herligt, Så er benene ihvertfald blevet klædt på til det danske vejrlig. Jeg følger op med en vurdering - når de har været ude i regnen ;-)

 

Til overkroppen har jeg - efter nye studier på og anbefalinger fra nettet - købt en Helikon-Tex ECWS Gen II Waterproof Jacket, som ifølge sælger, bootsandgoods.com i Belgien, modstår et vandsøjletryk på 10.000 mm. Det er da immervæk noget, og ihvertfald det bedste jeg kunne finde. Jakken får flere stder en rigtig go anmeldelse, og jeg glæder mig til at "sidde i tørvejr" medens jeg kører på min motorcykel. Bootsandgoods.com har gjort et stort indtryk på mig. Min handel er blevet fulgt tæt af deres sælger, Pascal, og jeg er overbevist om, at jeg handler hos dem igen, når jeg mangler noget udstyr. De har rigtig meget forskelligt til udendørs livets mange forskellige udfordringer.

Jo jo, men sker der ikke andet, derude i det lille hus på landet? Selvklart gør der der. Min dejlige kæreste Jeanne har besluttet at nu skal Honda'en være fortid. Hun har sat hendes Honda CBF 600SA til salg. Og har været ude og kigge efter anden mc. Carstens MC i Varde har en Suzuki Gladius, som hun har prøvekørt. Den passede hende godt, så nu vil fremtiden vise, om det er sådan en motorcykel hun skal fortsætte hendes motorcykelchaufførkarierre på. Spændende er det ;-)

2017.03.09. Første tur i regn og mudder er kørt på Den Blå

Jeg er overbevist. Den Blå, aka min Yamaha XT600E er godkendt. Af mig. I dag kørte jeg 90 km på cyklen i regn og mudder, på grus, mos og græs. Jeg er meget glad for købet. Hvis der var tvivl i mit indre om det nu oss var den cykel jeg ønskede mig, er væk. Ja, det er den cykel jeg har savnet og ønkset at finde. Nu er den her, og nu skal det rigtig sjove begynde.

 

Dertil kommer at der skal indkøbes lidt forskelligt, noget skal justeres, og så........ så bliver der rigtig godt. Cyklen har det jeg har søgt. Bl.a. et fint sejt træk ved lave omdrejninger. Den er handy og nem at manøvrere. Den er rar at sidde på. Den er nem at docere og jeg er så glad for den. Efter turen i eftermiddag, hvor rengen silede konstant fra de mørke skyer, er jeg overbevist. Jomfruturen blev gennemført på de dæk der var monteret, nogen Sahara fra Metzler, som i vejr og på de veje og spor jeg kørte i dag, var som slickdæk. De kunne ikke stå fast, men cyklen har så rigelig med kræfter og er så tilpas nem at docere, at det ikke var det helt store problem. Okay, jeg skulle så heller ikke op ad 25 graders stigninger med vådt mos, eller gennem flere tommer dybt mudder, ligesom jeg holdt mig fra de største vandhuller.

 

Alt i alt er jeg en glad mand, som har fundet en cykel, jeg er overbevist om, jeg bliver kanon glad for at tøffe rundt på såvel på som udenfor asfaltens faste underlag. Se mere fra min første tur her:

2017.02.20. "Hyggemand" levede entydigt op til sit navn

Med kun en uges varsel dukkede en flok på 18 ekvipager frem for at hygge sig sammen en lørdag i februar. På hver vores motorcykel blev der kørt hyggekørsel i det SydVestJyske. En fælles hobby fører os sammen den ene gang efter den anden. Om det er vinter, forår eller sommer, eller måske efterår, det gør ingen forskel.

For de som tvivler kan jeg forsikre, man sover godt når man har været afsted med gutterne. Når vejret arter sig og Drengene er i hopla, når motorcykerne spinder og alle tænderne på tandhjulene bider i de rigtige led, er der ikke noget der er bedre end at lege ude sådan en lørdag. Inden i mig er en yngre knægt, som fryder sig over at have opdaget at motorcykellivet udenfor asfaltens mørke overflade.

Er du blevet interesseret, så kom frit frem. Der er altid plads til én til der har mudder på motorcyklen og langt op ad benene *sss*

Se min lille RR fra lørdagens udflugt her.

2017.02.18. Ny knallert i skuret

Yes, så tror jeg "jeg kom hjem". Hvad jeg mener er, at nu tror jeg jeg har fundet den knallert jeg har ledt efter. Gennem et par år eller fem, har jeg ledt efter en mindre motorcykel til det sjove. Altså en lille motorcykel som jeg kan håndtere på grus-, skov- og markveje, som er god for mig på af-, bag- og omveje. Som vil gøre det rigtig sjovt for mig at køre videre når asfalten slipper op.

Jeg har haft en Honda Dominator. Den var næsten det jeg søgte. Jeg har en Yamaha XT 350 (til salg) som oss har rigtig meget potentiale, og nu har jeg købt en Yamaha XT 600 E som ved såvel første som anden køretur overbeviste mig om, at nu, nu har jeg fundet cyklen.

Den vejer ikke så meget. Kan måske vægtoptimeres lidt. Den har en fin motorgang. Har ikke kørt mange kilometer. Den har et herligt sejtræk, som måske skal forbedres lidt med én tand mindre foran! Jeg sidder godt. Den har en fin affjedring, som jeg glæder mig til at få korrekt indstillet til mig og mit brug. Den skal have ............. nå ja, der er nogle småting der skal rettes til og justeres således cyklen passer til mig. Greb, fodhvilere, gearvælger, gaskabel, affjedring, og ikke mindst, dæk.

Og så skal den ha andre spejle! De nuværende er firkantede! De viser kun mine skuldre! De er grimme.......... altså spejlene, ikke mine flotte brede skuldre! Og så er der sikkert flere andre småting, som jeg skal have kigget på. Men kort sagt. Jeg glæder mig helt vidlt til at skulle ud og lege på cyklen.

Tak for handlen Michael. Du har været en forbilledllig sælger. Det har været en kæmpe fornøjelse at møde dig. Håber vi skal ses igen, og regner med du kommer herned og drikker en øl eller to med os ;-)

2017.01.17. Hvor er det skønt

Nu er tavlen vasket ren. 2016 er henvist til sin plads i historien. Året 2016 gik godt. Både for min dejlige kæreste og mig. Året var fyldt med større og mindre begivenheder, oplevelser, overraskelser og frem for alt: Fyldt med eventyr, liv og indhold.

 

Også for vores Mini Primi Camp gik året fint. Vi fik indviet pladsen med pomp og mange gæster. Vores Bike Adven Turist Træf 2016 trak gæster helt fra Sveriges land. Vi glædede os meget over besøget fra broderlandet, og tog det som et tegn på, at vi har noget at tilbyde gæster, uanset om de kommer fra lokalområdet, eller må køre langt for at komme hertil. Vi afvikler Bike Adven Turist Træf 2017 fra 30. juni til 2. juli i år. Det er muligt at tilmelde sig allerede nu, hvilket flere har benyttet sig af :-)

I den forbindelse vil det være på sin plads at tease lidt, idet vi arbejder ihærdigt på at lave en overraskelse. En oplevelse i oplevelsen. En engangs forestilling, som kun arrangeres i år! Hvad det er/bliver, vil jeg ikke røbe endnu, idet vi ikke har alt på plads til eventet. Men du kan roligt glæde dig. Det bliver stort!

 

De første uger af 2017 har jeg brugt på at lave nogle konstruktive ændringer på pladsen. Endnu før jul kom en forespørgsel på at låne campen en weekend. En gruppe, nej, en internetbasseret klub har reserveret hele vores Mini Primi Camp fra 21. til 23. april. Da vil pladsen være lukket for andre. Da jeg fik spørgsmålet om klubben kunne låne hele pladsen, tænkte jeg, what? De kan da ikke være her! Der er ikke plads nok. Ihvertfald ikke i shelteret, men så må jeg bygge et til!

Altså er jeg igang med at bygge endnu et shelter. Pladsen under fast tag bliver udvidet fra 4-5 liggepladser til 7-9 pladser i ly og læ! Se og læs lidt om udvidelsen her.

I det hele taget er året kommet rigtig godt igang, og vi glæder os rigtig meget til at modtage gæster på vores plads, men også til at køre ud i verden (ja, store ord, men igen kender året, førend den sidste raket er sendt til vejrs nytårsaften........) og møde de venner vi ikke vi ikke vidste vi havde :-)

Vi sender de bmwenligGSte hilsner og kærligste knus til jer alle

Jeanne og Peter

_________________________________________