I år, altså. Klubben lever og har det godt. Som mange andre motorcykelklubber "lukkes der for aktiviteterne" når vinteren nærmer sig, og man "kravler" indenfor. Mange klubber har jævnlige hyggeaftner i løbet af den lange mørke vinter. Andre arrangerer foredrag. Nogen har kurser om vedligehold af motorcykel. Enkelte klubber lukker totalt ned.

 

Mc-Turklubben Ho Bugt, startet i 1998, har enkelte arrangementer. Et af de helt store trækplastre i løbet af vinteren er, klubens Banko. I år blev klubbens sidste - eller rettere - næst sidste aktivitet er afviklet. Turen denne sidste dag i september skulle være den sidste, men hvis alt går som det plejer, finder et par af klubbens friske medlemmer en dato, hvor man indkalder til "Årets Aller Sidste Tur". Rygtet vil vide de også laver sådan en tur i år!

 

Til den officielle "sidste køretur i 2015" mødte 13 ekvipager op for at følge formanden Olav K på en tur rundt om Bugten. I kraft af man ikke kan køre rundt om bugten (med mindre man tager turen fra Skallingen til Sjelborg på vandcykel) gik turen mod vest fra klubbens residens på Præstegårdsvej. Gennem de mange skønne sving ud mod Nordsøen, fik motorcyklerne lov at strække godt ud. Med solens sidste stråler, nogen gange gemt bag et tungt skydække, snoede rækken af velplejede og nypudsede (med én enkelt undtagelse) sig rundt på de kendte veje.

Ved Langesø blev hastigheden nedsat betydeligt af hensyn til de mange, som nød synet af kronhjortene, som samles på engene for foden af klitterne. På de store arealer ved søen passer og parrer de flot prydede hanner de mange hunner. Hannernes dybe brunstbrøl kunne vi ikke høre, men os som bor herude kender lydene og ved det er et interessant syn og betagende frygtindgyende lydkulisse, der udspiller sig. Hannerne er så meget oppe at køre over brunst, parring og vogter hidsigt over sin flok. For et par år siden fandt man 2 store hanner som havde fået filtret gevirernes så godt sammen, de ikke kunne komme fri af hinanden igen. De døde som følge af kampens intensitet. Stadig filtret ind i hinanden!

 

Sådanne tanker for gennem hovedet på mig, medens gruppen fortsatte turen mod Vejers, videre gennem tomme gader og forladte fortov i Blåvand. Ud til Blåvand Fyr og retur over Ho, Broeng og Kjelst, inden formanden fik vendt forhjulet mod klubhuset, hvor Flemming vendtede med et fint aftenbord, bestående af franskbrød hvorpå man kunne vælge om man ønskede oversiden dækket af dansk smør, ost i flere varianter eller rullepølse. Selvfølgelig var der også såvel sky som brutale løg til at pynte og spice håndmaden med.

 

Aftenen sluttede med alle ønskede hinanden go vinter og et smilende på gensyn til næste sæson.