I kalenderen for den 26. juli stod "McTHB æggeKagetur". Er der noget de kan de der MCTHB'ere, især hvis der står Kurt M som førerhund, er det at finde hen hvor de gode æggekage bagere bor! Derfor var der heller ikke meget tvivl om, at jeg skulle med. Dels er jeg jo stort set altid klar til at køre en tur på motorcyklen, dels, og ikke mindst, holder jeg forfærdelig meget af æggekage. Og - hvis det er ÆggeKageBagere fra Fynsland, så blir det ikke bedre!

 

Kl. 07.15 var jeg den der var kørt. Ole S havde skrevet på klubbens FB-side der var fælles kørsel til Korskroen fra hans adresse kl. 07.20. Jo, det er tidligt en søndag morgen, men som min nu afdøde far altid sagde: En go dag begynder om morgenen. Om det passer, ved kun de der står tidligt op?

 

Men jeg var oppe. Jeg var klar. Og jeg mødte en lille flok af de andre fra klubben hos Anette og Ole. Umiddelbart efter vi havde sagt pænt goddag til hinanden, kørte vi. Mod Korskroen. Dog lavede vi en mindre omvej, idet der var et par nye fyre der gerne ville med. Dem skulle vi hente i Janderup. Fint. Men da vi kom derover, var der kun én motorcykel ved OK tanken.Den anden gut var ikke stået op endnu. Men han kom, og vi mødtes alle ved Korskroen, hvorfra Kurt M overtog lederskabet.

 

Kurt bød os velkommen. Forklarede lidt om dagens tur, og så var det ellers op på motorcyklerne, vi var ni cykler og 12 personer, og afsted mod øst. Mod Fyns Land. Hallo hvor det gik. Allerede på nedkørslen til motorvejen fandt én af deltagerne ud af de regnvåde veje, kunne være glatte. Bagenden på hans SV100S havde lidt problemer med at følge i forhjulets spor. Baghjulet zig-zaggede lidt men en hurtig reaktion på gassen, reddede situationen, som derfor aldrig udviklede sig. Senere viste det sig flere havde oplevet noget lignende.

 

Målet var Æggekageriet på østfyn. For de uindviede er Æggekageriet navnet på restauranten på Hesselager Hotel, hvor Karen huserer. Vi ankom efter flere pauser og ad mange småveje. Deriblandt en enkelt grusvej, som Kurt M hårdnakket påstod var til ære for min den Gamle Gule, men jeg tror ikke på ham! Men selvfølgelig jublede min GS'er og skulle da oss lige vise at grus, det er noget man lader baghjulet lege og smide med *lol*

 

Æggekagen som Karen laver på Hesselager Hotel, er fantastisk. Allerede når den bæres ind til bordet, løber tænderne i vand. Ingen er i tvivl om, at den er absolut spiselig. Den dufter herligt. Den ser meget indbydende og lækker ud! Tjeneren må gå forsigtigt fra køkkenet ind til restauranten. Æggekagen er toppet af sprød stegte flæskestykker, stablet i kegleform ovenpå den herligt tykke, bagte kage, hvor man kun kan ane pynten af det sunde, læs agurker, tomater og andet grønt.

 

Smagen er himmelsk. Den varme æggekage nærmest smelter når læberne lukker sig om massen. Lader man tungen presse kagen mod tænkerne, glider ægekagen som mos, gennem de huller vi (de lidt ændre mænd og kvinder) på ganske naturlig vis har fået opbygget mellem tænderne over årene. Hvis du er til æggekage, er Karens ÆggeKage en køretur værd. Også selv om det måske bliver en lang tur, som den over 450 km lange tur vi lavede den søndag i juli, hvor det danske sommervejr viste sig fra sin "normale" side.

Vi vik ikke regn. Men det var tæt på. Ganske små dråber faldt truende fra mørke skyer. Vejene var flere steder våde. Et enkelt sted var vejen oversvømmet. I højre side af vejen var der ikke så dybt, men i venstre fik jeg vasket lidt af det græske vejstøv af kardan'en!

 

Tilbage i Oksbøl var klokken blevet spisetid igen. D.v.s. jeg måtte vente en times tid mere inden jeg kunne finde plads til mad. Æggekagen lå stadig og jgorde sin gavn, som et dejligt fyld-op i maven.

 

Sluttelig vil jeg sige tak til Gutinder og Gutter for dejligt selskab og en speciel tak til Kurt M for en godt tilrettelagt tur, som bød på alt man kan forvente af en tur med Mc-Turklubben Ho Bugt.