- Hvor er det skønt at komme rundt på nogle små veje, i endnu en smuk og anden del af Danmark, hvor vi med stor sandsynlighed ikke selv ville finde hen.

Sagde en lille gråhåret dame iført mørkt motorcykeltøj ved en pause undervejs. Hun var passager hos manden. Begge var en del af den gruppe fra motorcykel klubben "Mc-Kaffepunch", der havde sat kursen mod Vestjylland. Klubben havde ønsket en rundvisning ad mindre veje i det SydVestjyske.

 

De ville fornemme foråret i vest, ved Oksbøl og nærmeste omegn, sådan cirka. Da jeg hørte om det, tilbød jeg at Søren S og jeg gerne ville køre foran og vise lidt rundt på de veje vi synes er smukke, skønne og indbydende, til en tur på motorcykel, på sådan en fridag. Og sådan blev det.

Bededag, som samtidig var første maj dette år, blev valgt som dato for hvornår turen skulle køres, og vi altså skulle føre ekvipagerne fra Sønderjylland rundt langs Vadehavets diger til Ribe og derfra videre nordpå igen.

 

Turen blev indledt med at fru Nielsen serverede kaffe i "Læskuret" på Markens grønne græs, pyntet (i dagens højtidelige anledning) med utallige mod himlen strittende gule Mælkebøtter, bag ved vores lille dejlige hus tæt på Oksbøl.

 

Herude hvor der er højt til loftet, herude hvor de mange sang- og andre fugle boltrer sig under det høje loft, herude hvor naturen føles mere nærværende, er meget (alt?) anderledes end i resten af landet. Så helt forståeligt at en flok Sønderjyder gerne vil herover og se, mærke og føle foråret på Vestjysk.

 

Medens kaffen varmede de indre organer (efter en lidt kold tur herop), fortalte jeg lidt om dagens program samt om det ”Eventyrets land”, der omkranser vores by. Derefter fik gæsterne et kvarters tid (sådan ca.) til at gå en runde på vores Mark, således de ved selvsyn kunne se hvilke faciliteter vi har at tilbyde friske motorcyklister på tur.

Her kan man nemlig kigge ind, ikke kun til en snak over en kop kaffe, men også til et kortere ophold i telt, under tarp eller i hængekøje, hvis man er på tur i området.

 

Ved Kammerslusen blev de medbragte tasker, poser og kasser tømt for indhold af håndmadder, sandwich m.m - samt kagen, til den uundværlige efterfølgende kaffe, der hører enhver pause til. Efter pausen, inden motorerne igen skulle snurre lystigt, kom den ændring af vejret, fra en lidt halvkold, grå og overskyet formiddag, til en dejlig eftermiddag med hvide skyer og blå himmel, hvorfra solen indimellem varmede direkte ned på alt og alle, der havde overskud til at bemærke lyset og varmen, som var så ventet!

Vind var der til gengæld ikke meget af. Som oftest mærker VestJyder hver eneste dag, eller ca. 200 dage om året, en susen fra høj- og lavtryk. Resten af de 365 dage i året, hedder blæsten ”storm”!. Men, i dagens anledning, havde VejrGuderne lavet lidt om på vejrsituationen, så vore gæster i hvert fald (i starten) ikke kunne klage over hverken mod- side- eller for den sags skyld, medvind.

 

For at springe lidt i teksten, vil jeg tilføje, at det med klager, det fik vi ingen af. Gæsterne, de skønne positive motorcyklister fra Mc Kaffepunch, Haderslev, var en herlig flok nye motorcyklende venner, hvoraf vi mødte de fleste for første gang.

Alle mødte de op med lyst og mod på at ( dels komme tidligt ud af sengene hjemme i Haderslev, dels for at...) komme på udflugt med os. Faktisk blev jeg lidt beklemt (rødmede) ved fællesskabet, da formanden for klubben, Dorte R. P.efter turen var overstået, indledte en tale, hvori hun roste Søren og undertegnede for at have lavet en god dag for Mc Kaffepunch medlemmerne. Hertil kan vi kun sige: ”Selv tak, Dorte og Co. I var en herlig flok at være på tur med. Og skulle én eller flere af jer have lyst, er I altid velkomne til at komme igen.”

 

Søren og jeg sender en stor hilsen til jer alle i Mc Kaffepunch for en god dag. Også en stor tak for kaffe og pandekage med chokolade, henholdsvis marmelade, lavet og serveret af Pandekagehuset ved Kvie Sø, hvor turen – efter aftale – skulle slutte. I kommer bare igen, hvis I har lyst *s*