Mc-eventyristen.dk

BikeAdvenTurist.com

Danmarksbilleder

Billeder fra recce-tur, inden jeg skal følge en gruppe Nordmænd,

til færgen!

 

 

af Peter Kr. RIber

Forude ligger en spændende oplgave og venter på mig. For nogen tid siden blev jeg spurgt om jeg kunne mødes med en lille gruppe nordmænd i Helsingør, for derfra at føre dem gennem Danmark til Hirtshals. Nordmænnerne ville gerne køre på små grusveje, de ønskede at se nogle af vore skove "indefra" og endelig ville de gerne se og køre på i sand på en strand.

Som du har gættet, sagde jeg "Ja tak, den opgave vil jeg gerne tage på mine "lidt knoppede Heidenau dæk". Nu hvor der er ved at være styr på opgaven, tog jeg på en lille recce tur (rekognoscerings tur). Fru Nielsen tilbød at tage med, og sammen tog vi ud for at "finde" den rute jeg havde valgt, bl.a. ved hjælp af Tourstart, (et program for motorcyklister til ruteplanlægning) og Google Earth.

 

Nedenfor er en fotoserie fra vores tur. Jeg glæder mig rigtig meget til at hjælpe Nordmændene sikkert, underholdende, udfordrende og sjovt gennem nogle af vore smukke egne. Serien er langt fra komplet. Vi startede på ruten i Vejle og kørte stykket til Sdr. Vissing, hvor vi overnattede på "Toften B&B", samme sted jeg skal overnatte med gruppen midt i maj. Nu hvor vi har "prøvesovet" hos Inge og Daniel, kan vi i den grad sige "God" for stedet.

På billedet til højre er Inge ved at sætte lækre produkter på morgenbordet. Uden at overdrive, var det er helt igennem gennemført morgenmåltid. Der var oste fra et lokalt mejeri. Brød fra den lokale bager. Pølser fra en slagter, som bl.a. slagter kvæget fra Inge og Daniels landbrug (hvor Inge senere sælger de færdig udskårne dele fra hendes ille butik) Der var juice, honning og marmelade fra gårde i nabolaget. I det hele taget, de mange "Godter" var så lokalt fremstillede man næsten kan tænke og ønske sig.

Inge kommer oprindeligt fra Sydafrika. Hun er - og virker - meget dansk. Har et fantastisk smittede humør og smiler hele tiden, medens hun med begejstring fortæller om "Toften B&B", om "Torvehallen" (butikken), om hendes job som blomsterbinder og leverandør til bl.a. kirken, om hesten og driften hjemme på gården. Som gæst bliver man ført langt omkring i hendes virke. De få gange hun "holder mund" når jeg lige at tænke, hold da op,hvornår får hun tid til de to børn og Daniel, hendes mand, som kommer fra Schweiz?

 

Daniel er landmand. Oprindelig uddannet tømrer. Landbruget drives med kødkvæg og blomster (til "Pluk Selv")

Heldigvis er Daniel også motorcyklist, og han var straks frisk på at vise os nogle af de veje og spor han kender i området ved Sdr. Vissing / Søhøjlandet. Daniel tog førerrollen de første kilometer, hvilket viste sig at være en aldeles fantastisk god ide.

Hjemme igen er jeg nu igang med at ændre på ruten. Den sektion Danile viste mig, skal nordmændene opleve.

Tak for jeres indsats Inge og Daniel. Vi glæder os til at møde og være samme med jer igen.

Nu skal noget af ruten tilpasses. Noget forsvinder. Andet - og bedre - kommer til. Indtryk fra Sjælland og Fyn, tja hvis jeg kan nå det skal den del af ruten også gennemkøres. Men det er ikke de samme udfordringer fra Helsingør til Den Gamle Lillebæltsbro, som det er fra Lillebælt til Hirtshals, og derfor er en gennemkørsel ad den etape ikke helt så påkrævet.

Nok om det. Jeg glæder mig rigtig meget til at vise Nordmænnerne mest muligt at vores dejlige land. Og håber de kommer igen, og at jeg så får chancen for at vise endnu mere af "Danmark Dejligst".