Mc-eventyristen.dk

BikeAdvenTurist.com

Sweet Sveden

En herlig gut, jeg kun kendte sporadisk, inviterede på hytteophold i Järnforsen.

En weekend med muldlokum, ingen elektricitet og vand fra åen.

Tak for invitationen, jeg kommer gerne!

 

af Peter Kr. Riber

En invitation til et weekend ophold i Sverige indløb en gang i løbet af sommeren. Uden at tænke videre over det, svarede jeg hurtigt "Ja tak, det vil jeg gerne", og noterede datoen i kalenderen.

Dagen oprandt. Lidt sommerfugle fløj stille rundt i mit indre, for det var første gang jeg skulle med Ove og Arne på sådan en tur. Mikael havde jeg mødt på en shelter-tur for et par år siden.

Ove hentede mig. Efter en kop morgenkaffe kørte vi til Kildebjerg hvor vi mødte de to andre. Cyklerne og mænnerne fik påfyldt energi af hver sin karakter. Alt spillede, ingen grus i maskineriet. Gruset kom i store mængder senere, for det var sådanne veje vi skulle op og køre.

Hytten lå i en rydning ude i skoven. Elektricitet og rindende vand, glem det. Der hvor betegnelsen "luxus" kommer ind i historien, drejer det sig om natur, bad og hårvask i søen, hente vand i åen, nyde tilværelsen ved bålet, efter maden var tilberedt over samme. Pandelampe for at finde rundt når mørket havde sænket sig over skoven. Nyde skovens dybe stille ro, når ellers dyr, fugle og myg kunne være stille.

Kort sagt, det var en pragtfuld weekend. Når jeg lige ser bort fra det uheld vi desværre måtte håndtere, både fysisk og psykisk.

Stor tak for en uforglemmelig, intens og vidtspændende weekendtur til Arne, Mikael, Ove og Jørgen, som kom og besøgt os.