Mc-eventyristen.dk

BikeAdvenTurist.com

 

Som det ses er det også en meget varieret natur, og dermed er den tur vi skal køre, også meget forskellig i udfordringer. Vådt græs, løst grus eller sand. Ja, endda også asfalt, altså fast underlag, hvilket jeg tror de fleste kan klare uden de store armbevægelser *s* Men selvfølgelig har også asfalt sine udfordringer, idet der ovenpå det faste tjærelag, kan være såvel vand som rådent løv eller jord, som landmændenes store maskiner har efterladt.

Prinsens Jule Kur

December 2015

Prinsens Jule Kur Tur er en årligt tilbagevendende køretur på motorcykler, fortrinsvis monteret med knopdæk, rundt på nogle af de mindre veje i SydVestVandKantsDanmark.

I år køres Jule Kur Tur den 20. december.

Og NEJ, turen drukner ikke i vand. Begraves ikke i sne, men køres på de vilkår naturen byder os. Det bliver en go tur *ggg*

Nå ja, og så skal vi ha noget mad, noget mandemad: Oksekød og bacon, tilsat noget kvindesundt (læs grøntsager) Oksekødet er ankommet til huset. Scener er skilt fra, så ingen af os rigtig voksne mænd, skal kæmpe med tandsnor!

 

UPDATE 08. dec. Turen er fuldtegnet. Der er desværre ikke flere pladser tilbage!

Tro mod den idé vi, min dejlige kæreste og jeg, fik sidste år, arrangerer vi igen "Prinsens Jule Kur Tur" den sidste søndag i året. Faktisk er det vores idé turen skal være en tradition.

 

Vi er siden sidste år, flyttet til Åsted ved Kvong, hvorfor såvel mødested som område er anderledes. Det bliver turen ikke dårligere af, tævrtimod, bl.a. fordi Prinsen i år har fået uvurderlig hjælp til ruten af Ole AI, som er en fast del af hoffet omkring Prinsen, og som også sidst år gjorde en rigtig go figur, bl.a. ved at yde "starthjælp" til en Kawa og som BagStopper.

 

MadHoldet består, som sidste år, af fru Nielsen og Søren V. Nærmere præsentation af de to er unødvendigt. De der var med sidste år, gav udtryk for at de, MadHoldet, havde gjort en fantastisk go indsats. Prinsen er sikker på de vil gøre det igen, således ingen går sultne fra bordet.

Retten vi skal nyde er "Prinsens fantastiske GullashGryde", som Prinsen (i al beskedenhed) selv har stået for at røre sammen.

 

Ruten bliver en udflugt i området mellem hovedvej 11 og Vesterhavet. Der vil blive kørsel på fast underlag i form af asfalt, beton o.l. samt måske frossne jord- og skovveje.

Motorcykler monteret med knopdæk eller lignende grovkornet overflademønster, er en stor fordel for chaufører der vil med på kuren.

 

Jule Kur Turen køres i et adstadigt tempo. Alle kan følge med. Ruten er tilrettelagt således der ikke de helt store udfordringer undervejs. Der er ikke mange "hardcore" sektioner / større udfordringer undervejs. Søger du sådanne, må du søge andre steder.

Dog håber jeg der - alt efter lyster og muligheder på dagen (vejr og andet har indflydelse på dette) - bliver muligheder for lidt "leg på motorcykel" i lege-egnet terræn / sandkasse.

 

Jule Kuren er ment som en ren hyggetur, hvor jeg "viser rundt i min baghave", d.v.s. jeg fører deltagerne ad ruter og spor som jeg holder af at køre, og som viser nogle af de mange grusede veje og skovstier der findes i "Mit Vestylland". Flere af sektionerne / ruterne / vejene/ stierne er genbrug, d.v.s. jeg også viser/kører på disse på andre guidede ture, men eftersom årstiderne og vejret skifter, skifter udfordringerne også.

 

Tempoet på turen er moderat. Der vil ikke være mange gange speedometeret kommer op på 80, men på "transport strækninger" (asfalt), vil det selvfølgelig forekomme, at der i kortere perioder vil være mulighed for at få kullene banket af cylindrene og karburatorerne renset!

 

Vi skal undervejs nyde "Skovens dybe stille ro", vi skal se hvordan "Skoven er falmet" og hvis der er interesse for mindre historiske eller kulturelle indslag om stederne vi kommer forbi/besøger/gør holdt ved, skal jeg gerne udbrede den viden jeg har om stederne.

Programmet for dagen er:

 

Mødested: Åstedvej 51, Kvong, 6800 Varde

Dato Søndag 20. dcember 2014

Mødetid: Kl. 10.30

Afgang på køretur: Kl. 11.00

Frokost: Et sted på ruten, møder vi Madholdet, som venter med varm gullashsuppe

Antal deltagere: 12 ekvipager

Pris: Deltagelse koster kr. 75 som dækker forplejning.

 

Efter sulten er stillet og varmen er genetableret i kroppen, køres der igen en tur.

 

Slut: Kl. ca. 15 siger vi pænt farvel og ønsker hinanden en god Jul og et Godt

Nytår

 

Seneste tilmelding: 15. december. Tilmelding er bindende.

Tilmelding dig med navn og

motilnummer i formularen her..........:

 

 

BEMÆRK:

Når du melder dig til turen, accepterer

du samtidig at betale 75 kr. for

frokosten

 

 

BEMÆRK:

Turen aflyses hvis VejrGuderne ikke er

os venligt stemte og derfor lader storm,

regn eller andre fænomener forhindrer

turen kan gennemføres!

UPDATE 2015.12.19:

Sidste recon ad ruten blev kørt i går, den 18. dec. Det ser fint ud derude men er vådt. Nogen steder meget vådt!

I stedet for en masse ord, lader jeg billederne tale............

Men, jeg glæder mig, enormt meget til turen i morgen.

Vel mødt, alle mine gæve gæster

2015.12.08. Update

December har været meget mild i vejret. Faktisk har det også været meget vådt. Derfor var jeg noget spændt på, hvordan ruten var at køre. Den 7. dec. tog jeg kamera med om halsen, startede min Yams og kørte afsted for at recce ruten.

 

Ganske kort: Det ser fint ud. Der er mlidt af det hele. Vådt græs og skovbund. Tørre og hårde grusveje. Snoede stier. Masser af flot natur. Jeg glæde rmig enormt meget til at vise området frem. Hvis vi vår lige så flot vejr som jeg havde til mine recce-ture, bliver det fuldendt.

Dag to af min recon til Jule Kur Turen blev en tur, hvor jeg havde følgeskab, eller rettere, førerskab af min gode ven Ole. Vi havde en fin tur, hvor vi fandt, at et af de meget dominerende elementer på ruten var: Vand.

 

Store og små pytter, eller søer. På veje, på marker, i spor - overalt. Men, det gør så ikke underholdningen mindre. Selvfølgelig er det tilladt at søge udenom pytter og søer, vandløb, men det er nu oss sjovt at køre igennem dem. Og der hvor man ikke kan se bunden, kan man komme ud for overraskelser. Mit helt klare råd til alle der skal ud og køre, også de der skal med på Jule Kur Turen er: Sæt dig ind i vandpytter og -løbs anatomi! Hvis du ved lidt om hvordan huller og pytter er bygget op, har du - måske - mulighed for at finde de steder med lavest vand!

Nu skal du, kære læser, ikke kun se på vandpytterne. Husk også at kigge ude ved siderne, altså på hele billedet. Der er flot herude, hvor vi har en helt speciel og anderledes natur, end så mange andre steder i Danmark.

Turen byder på såkaldte "transport strækninger" på asfalt. Men, fordi jeg har haft stor og betydelig hjælp af min gode ven Ole, er der ikke så mange kilometer med bitumen overflade. Til gengæld er der flere steder, hvor du, der kører med på turen, tænker: Hold da op, jeg er vist kommet til VestJyllMark, med alle de lange lige grus- og markveje *ggg*

Lille Pyt, Lille Pyt på markvejen der.........

Hvad har du af besvær...........

Uha da da da..... det ku ha vær't vær're!

Ole - vor mand i marken - reddede situationen, men den lille serie viser ganske godt hvor hurtig "hygge kørslen" kræver chaufførens fulde opmærksomhed og færdigheder udi at komme "oprejst" ud af selv en lille smule vandpyt på en ellers fin græsbeklædt markvej!

Nogen kunne få tanken, at denne billedserie vil skræmme nogen,men tro mig, de fleste som gerne kører uden fast underlag, vil smile stort og tænke, whau, det ser sjovt ud....... der vil jeg gerne køre!

Nu ser jeg frem til at køre "Prinsens Jule Kur Tur 2015", for nu er ruterne kørt igennem og fundet (vel-)egnede!

 

Turen blev kørt den 20. dec. En enormt skøn dag med herlige ekvipager, som alle mødte frem med høj humør og lyst til eventyr.

Se billder fra selve turen og dagen her