Lidt sent inde i foråret 2014, flyttede fru Nielsen og jeg ind i et lille hus lidt udenfor Oksbøl. Til huset hører en mindre eng. Fra dag et, eller rettere, fra samme øjeblik vi så stedet, vist frem for os af udlejerparret, var vil solgte. Her ville vi gerne bo. Og sådan blev det. Fra samme "dag et" kunne vi se mulighederne for at skabe en mindre kopi af Paradis. Et paradis vi længe har ønsket at skabe og dele med vore venner. Hvis nogen har "vundet i lotteriet" var det os, da vi fik mulighed for at flytte hertil VandKantsDanmark. Nu er vi kommet så langt med indretningen af omgivelserne, at vi vover at invitere til verdens første "BikeAdvenTurist Træf". Vi mener vi har ændret "vores eng" fra at være en almindelig mindre grøn græsmark i VandkantsDanmark, til et mini-paradis for glade motorcyklister og naturelskere.

 

Græsset på engen er trimmet. Bålplads indrettet og afprøvet. Det fungerer! Brænde er skaffet. Tegningerne til grill udstyret ligger på køkkenbordet. Toiletforholdene diskuteres. De er lidt primitive, men hvis vore gæster ikke forventer 5* forhold, så går det sagtens. Man står jo oss i kø i Brugsen, ikk? Flaget er hejst. D.v.s. det er ude og blive luftet hver dag. Borde og bænke er malet. De er prøvesiddet. De du'r og holder. De første linjer på dosmersedlen er skrevet. Invitation til træffet er bredt ud via kanaler vi håber vore venner og bekendte ser - og nu også her på siden!

 

BikeAdvenTurist Træffet 2014

 

Den sidste weekend i juni, fra fredag 27. ca. kl. 16, åbner fru Nielsen og jeg vores eng for det første BikeAdvenTurist Træf nogensinde. Initiativet er privat. Arrangørerne er fru Nielsen, min dejlige kæreste og bofælle og mig. Ingen klubber eller organisationer er involveret. Der er ikke tale om at træffet skal give overskud. Træffet er et forsøg. Vi mener vi har skabt nogle gode rammer til at møde vore motorcykel venner. Nu vil vi høre hvad vore venner mener. Vi har lavet følgende program for weekenden:

 

Fredag 27. juni: Ankomst fra kl. 16. Deltagerne etablerer lejr. Der hilses til højre og venstre, hyggen breder sig. Engang omkr. kl 19 – 19.30 når grillen er godt varm lægges et par pølser på risten, for derefter at blive fortæret sammen med en flute og tilbehør. Bålet bliver tændt, så man kan se de dæk man sparker til. Når man bliver træt, finder man sit telt, tarp eller hvad man har valgt skal danne ly for natten.

 

Lørdag 28. juni: Lejren vågner. Morgenmad, brød/rundstykker, ost, marmelade m.v. fra 0800 til ca 0930. Samtidig med man nyder morgenmaden, eller lige efter, smører man en madpakke af de ingredienser der findes på morgenbordet. Madpakken skal spises til frokost, et sted på fællesturen.

KL 1030 afgang på fællestur. Der køres ad 2 ruter, som man frit kan vælge mellem. En rute ad jævnt og sine steder nylagt asfalt. En anden rute hvor det meste af underlaget er grus, sand eller andet/lignende løst underlag.

Begge ruter fører deltagerne på ca. 150 km rundtur i det sydvestjyske. Ruterne er planlagt og køres i et tempo, således alle kan være med. På grus-turen er endourodæk en fordel, men ikke et krav. Der bliver ikke kørt ad ekstreme off road spor. Ruterne er forsøgt lavet, så der er moderate udfordringer til alle. Vi lægger vægt på at give et godt indtryk af området, og mener vi har fundet en række interessante og spændende oplevelser og steder at vise frem.

Alle modeller af motorcykler kan deltage. Nogen motorcykelmodeller er bedre egnet til grusruter, medens andre er bedst til asfalt. Er man i tvivl om hvilken rute der passer bedst, så spørg os, inden der vælges tur. Den ved morgenbordet smurte madpakke, som skal medbringes på turen, fortæres undervejs, på et for maveuret passende tidspunkt.

Engang i løbet af eftermiddagen mødes alle igen på pladsen i Oksbøl, hvor der bliver tid til at sparke til de nu lidt mere slidte dæk. Eller man kan orientere sig i området. Har man mere lyst til at køre rundt uden guide, er det selvfølgelig også muligt. Vi kan hjælpe med ruter og mål for sightseeing på egen hånd, hvis man ønsker det.

Sidst på eftermiddagen/først på aftenen startes grillen op igen. Risten fyldes med gode bøffer, som når de er sprødt stegte, skal spises sammen med fru Nielsens hjemmelavede kartoffelsalat. Man kan dertil nyde en miniflutes og måske, hvis man er bagefter med salat, øse lidt af sådant over på sin tallerken.

I takt med dagen n roen sænker sig, de fleste samles nok om bålet, eller i mindre grupper rundt omkring. Hvis nogen føler for at tage en guitar, bas, klaver eller andet instrument med, er disse effekter også velkomne. Dog kun, hvis ejer/bruger vil dele sine evner på instrumenterne med alle os andre.

Når bålet er brændt ned, når man er træt og føler det er tid at kravle i posen, trækker man sig tilbage med et venligt: Go nat folkens til os andre, der bare ikke kan få nok af den skønne nattestemning.

 

Søndag 29. juni. Hvis man kravler ud af teltet mellem 0800 og 0930 kan man nå at spise morgenmad i selskab med andre morgenfriske. Stikker man hovedet frem senere, vil der ikke være helt så meget at vælge mellem.

Når morgenmaden har fundet rundt i og gjort kroppen godt, er det tid at pakke sin lejr ned. Nogen vælger at forlade pladsen og finde vejen hjem. Andre vælger måske at blive lidt længere. Ingen behøver skynde sig, pladsen lukker først kl. 23.55. Dog er der over søndagen ingen garanti for forplejning. Man er velkommen til at blilve, chille sammen med os, spise af resterne, eller hente mad inde i byen. Men officielt er træffet slut efter morgenmaden.

 

Generelt:

Du skal medbringe telt, tarp el. lign., sovepose, evt. liggeunderlag. En stol er måske også en go ting at have med. Husk også lige tandbørste, bestik og glas/kop og tallerken til eget brug. Desuden er det en god ide at huske et par sko. Hist og har har vi nogle tidsler ude på marken, som vi endnu ikke har fået helt bugt med, hvorfor græsset ikke er helt velegnet til bare tæer!

Har du specielle ønsker eller behov, kontakt os. Så finder vi på noget.

Toilet og badeforhold er ikke totalt ideelle, men med køkultur og den positiv social indstilling, skulle denne hurdle ikke være et problem! Vi arbejder på sagen, men da der er flere muligheder i spil, har vi p.t. ikke fundet en endelig løsning på opgaven.

 

Pris for weekenden er kr. 200,- pr. person. For de 200 kr. får du:

Fredag: 2 pølser m/flutes

Lørdag: morgenbord: brød, ost, marmelade m.m. samt kaffe eller te,

frokost: madpakke - smør selv - menu med pålæg fra morgenbordet

aftenen: en rigtig go grillet bøf, fru Nielsens hjemmelavede kartoffelsalat, grøn salat

Søndag: morgenmad brød, ost, marmelade m.m. med kaffe eller te, evt. rester *s*

Der vil være mulighed for at købe øl og sodavand til meget rimelige priser.

Vi henstiller alle hjælper til, giver en hånd med hvor det er muligt. Vi har ikke lejet personale til at servicere. Selvfølgelig vil vi også selv gerne være "lidt med over det hele", men som bekendt, ingen kan være to steder samtidigt.

 

Pladstildeling sker efter ”først til mølle”-princippet, vi har ca. 25-30 pladser.

 

BEMÆRK: Tilmelding senest 20. juni.

Du er tilmeldt weekenden når beløbet, kr. 200,- er registreret på konto: 9690 – 0000699160. Husk navn og adresse på indbetaler.

Vigtigt: Seneste framelding med indbetalte penge retur er 22. juni.

 

Har du spørgsmål, kan du sende mail til os via Brevkassen

 

Vi glæder os til weekenden

højt hævet venstre hilsen

Jeanne og Peter

Seneste:

 

2014.06.13. Min gode ven Søren V har lavet citronfromage......

......til alle deltagere på BikeAdvenTurist Træffet fra 27. til 29.juni. Sørens citronfromage er helt uden sammenligning den delikatesse som, udover de citronmåner det danske politi fortærer og omtaler, den mest kendte, roste og spiste dessert i hele det store VandKantsDanmark vi bor i. Hvis det ikke lige var fordi Søren har ca. 675 andre ting han også skal, er jeg overbevist om han kunne slå sig ned som citronfromagefabrikant, og leve fedt af den tjans. At Søren hev tid ud af sin travle kalender for at lave citronfromage til vores gæster på træffet, er jeg ham stor tak skyldig for.

 

Tak Søren.

2014.06.16. En voldsom sjov ide blev født........

 

Pludselig kom ideen, vi skal da lave noget sjovt, når vi er en flok motorcyklister samlet, udbrød Søren V. Ja ja, klukkede jeg over udtrykket som bredte sig over Sørens ansigt. "Vi laver nogle konkurrencer, som stiller krav til deltagerne om at kunne manøvrere deres motorcytkler. Vi bruger nogle af de øvelser vi har på vore kurser. Det skal nok sætte gang i adrenalinet - og skabe moro blandt publikum", fortsatte han medens kaffen i koppen skvulpede over og ramte den gode kage på fadet.Pyt det skal jo samme vej på et tidspunkt, hvorfor vi ikke lige havde tid til at tage os af sådanne småting.

Vil du se og eller opleve og eller udfordres: Kom frisk, meld dig til træffet og blive en rigtig "BikeAdvenTurist" *s*

Ses vi? Ja, det håber jeg vi gør *s*

2014.06.19. Har du lyst til at deltage lørdag......

....... har Jeanne og jeg - efter moden overvejelse og flere opfordringer - besluttet det er muligt at komme og deltage i løjerne lørdag, uden du skal binde dig til hele weekenden. Det vil sige, hvis du ønsker at deltage i fællestur (enten på grus eller ad asfalt) og / eller / samt i hvad der ellers foregår lørdag eftermiddag og aften, er det muligt.

Ønsker du at spise med, skal vi have besked, og vil i så fald opkræve et beløb til dækning af mad lørdag. Send mail med spørgsmål eller din tilmelding

 

2014.06.21. Mænnernes tisseskjul..........

er færdig. Der må tisses.......hehe.

Brænde er skaffet. I store læs, men desværre er der meget kvas på de grene jeg har tiltusket mig. Udover at det giver sved på pande og krop, er der også til nogle timers bål, er jeg ganske sikker på.

Medens jeg har hygge-knoklet med brænde og alt det andet, jeg forsøger at få organiseret/lavet/gjort, har tankerne fået frit løb. Udover at jeg glæder mig rigtig meget, har jeg også flere gange drømt mig tilbage til "Baltic Sea Lions" tur rundt om Bornholm (link) hvor Bonden fik fyret godt op i bålstedet i HabbaLabbaLand i Polen.

Græsset er klippet 2 gange nu, og jeg er begyndt at rydde op i budskadset.

2014.06.22. Færdiiiiiiiiiiiiigggggggg............!

 

I løbet af weekenden blev toilettet til damerne færdigt og gjort klar til ibrugtagning. Det er ikke den helt store luxus indretning, men dog med trægulv, magasinhylde, stearinlys, små røde roser og med tag over hovedet, i modsætning til mænnernes træd-af-sted. Vi er ikke i tvivl om det kan anvendes og fungere til brugernes fulde tilfredshed.

Pladsen bliver trin for trin klar til træffet. Vi hygger os gevaldigt med arbejdet og jeg bruger meget energi på at "forestille" mig hvad dette kan udvikle sig til.

Venlige sjæle, der har fulgt opbygning med interesse, har givet mig flere gode ideer. Flere af dem passer perfekt til de tanker jeg har gjort mig. Nogle matcher mine drømme i en grad, så det er helt fatastisk. De bekræfter mig i det er noget rigtigt vi har sat igang. Sjovt som vi har fælles drømme med andre. De tilkendegivelser vi har fået, har givet os kæmpe energi og lyst til at arbejde videre. Desuden har de ordvekslinger vi har ført, udvidet de perspektiver vi ser i projektet.

Udover at være meget spændende, er projektet også blevet et "udviklings projekt". Fra at være tænkt som et lille fristed for os, er der nu planlagt - og snart også gennemført - et rigtigt træf, med gæster, der ankommer på motorcykel fra nær og fjern,som skal overnatte i telt.

Det er helt vildt fantastisk og vi er så spændte og glade, at det river i næsen, rykker i de små nakkehår, kilder ned ad ryggen og giver sommerfugle i maven. Nøj det er herligt.

Se min reportage og billeder fra selve træffet her