Fjorden Rundt

En tur hvor vi kører rundt om Ringkøbing fjord.. Ruten fører os gennem Nymindegab, Hvide Sande, Søndervig, Ringkøbing, Stauning, Bork m.fl. Der gøres stop forskellige steder undervejs. Turen kan gøres længere og krydres med indslag af forskellige slags.

Vadehavet

Turen langs diget fra Esbjerg og sydp, afhængig af ønsker, kan turen køres helt til grænsen.. Krydderierne på denne tur i det flade land ud mod Vadehavet er sluser, plante- og dyrelivet. Er vi heldige ser vi harer og ræve, men området er især kendt som et meget varieret og omfattende vadefugle paradis.

Ribe og omegn

Et besøg i Danmarks ældste og flotteste (?) by med en tur op i Domkirkens tårn, hvorfra man kan se Vadehavet, en kop kaffe på torvet omgivet af gamle bindingsværksbygninger, som i dag er moderne forretninger og en køretur rundt i det flade landskab, der omgiver byen.

Fanø

Vi kigger nærmere på ferieparadis øen i Vadehavet ud for Esbjerg. Turen med færgen varer ca et kvarter. Fanø har en lang og bred strand, hvor det er tilladt at køre med bil og motorcykel. Nordby og Sønderho er kendt for de gamle og smalle gader med bonderose omkransede lave bindingsværk og murstenshuse.. Klitterne, fyrreskovene og mod øst Vadehavet.

Manø

 

 

At køre en tur til Manø er en meget speciel oplevelse hvor du - helt bogstaveligt - kommer til at køre på havbunden, for at komme over til den lille ø.

På øen kører vi en tur - øen rundt - på diget, inden vi drikker en kop kaffe, og skynder os tilbage til fastlandet, således vi ikke bliver fanget af tidevandet. Hvis man bliver fanget, kan man ikke komme tilbage til fastlandet førend ved næste ebbe. (12 timer senere!)

Rømø

Første indtryk af øen dukker op af havet når man er ca halvvejs. Som en lang lav forhøjning vokser den ud af horisonten. Dæmningen er ca 12 km lang,fører hele vejen over Vadehavet. Som ru kanter eller huller i tænderne, ligger faskinerne og klynger sig til den græsbeklædte vold.

Sandbanken midt i Vadehavet, der hvert år tiltrækker titusindvis af turister, hedder Rømø. Øen har den største/længste strand i Nordeuropa, hvor det er tilladt at køre med motoriserede køretøjer.

Lakolk på Vestkysten er en kæmpe parkeringsplads med et utroligt stort udbud af alskens ting og sager, inklusiv kaffe og kageboder. Kør til Havneby. Ind på havnen. Spis en fisk medens du kigger på færgen til Sild, den nordfrisiske femstjernede ø, også kaldet Tysklands svar på vores Skagen. Den tyske ø hvor et internationalt jetset udfolder deres vifter af kreditkort, til fryd og gammen for de fastboende. Sild er øen i Vadehavet, hvortil man enten skal sejle med færge fra Rømø eller køre med biltoget fra Nieböl.

Rundt om Bugten

En tur hvor flest mulig kilometer køres på grus. Turen fører deltagerne rundt i en ca 150 km stor halvcirkel omkring Ho Bugt. Underlaget veksler mellem grus, tilkørt og knap så tilkørt, mudder, skovstier og græsbeklædt bladdækket underskov, såvel som gennem strandens sand og markvejes mudrede vandpytter og -huller. Tør du udfordre dig selv og køre med på turen?

Andet

Har du specielle ønsker, hører jeg gerne fra dig. Jeg laver gerne én eller flere ture, ud fra dine ønsker.